İstanbulkart'a yüzde 92 zam! 13 liradan 25 liraya çıkarıldı..

TAKİP ET

İstanbul'da toplu taşımalarda kullanılan İstanbulkartlarının satın alma bedellerine yüzde 92 zam uygulandı. Gelen yeni zam ile birlikte İstanbulkart satın alma bedeli 13 liradan 25 liraya yükseldi.

Reklam
Reklam

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) metro, otobüs, tramvay, vapur ve metrobüs gibi toplu ulaşım araçlarında kullanılan İstanbulkartlarına yüzde 92 zam uyguladı. Bugünden itibaren uygulanan zamlı tarife ile birlikte İstanbulkart satın almanın bedeli 13 liradan 25 liraya çıkarıldı.


Daha önceden 20 lira olan öğretmen, öğrenci ve 60 yaşını doldurmuş olan vatandaşların toplu taşımalarda kullandıkları 'İndirimli İstanbulkart' ile birlikte engelli vatandaşların kullandıkları 'Ücretsiz Kart' ve 'Mavi Kart' ise yüzde 72 zamla birlikte 35 liraya
yükseltildi. Denetim Kartının 40 liradan 50 liraya yükseltildiği yeni zamlı tarifede kişiye özel tasarımlı İstanbulkart'ın fiyatı da 20 liradan 40 liraya çıkarıldı.


TArifelerde yapılan değişiklikte ayrıca, Personel ve Stajyer Devam Kontrol Sistemi Kartının 26 liradan 35 liraya çıkarıldığı Araç Kullanım Belgesi Kartını ise yeni tarifeyle birlikte 40 liradan 50 liraya çıkarıldığı aktarıldı.

 

istanbulkart zamlı tarife yüzde 92 zam istanbulkart satın alma bedeli iatanbulkart fiyatları