İşte aşırı eksfoliasyonun hasarını tersine çevirmenin yolları

TAKİP ET

Eksfoliyasyon cilt bakımında önemli adımlardan biridir. Cildin parlamasına yardımcı olur. Bununla birlikte, çok hafif pul pul dökülme ile çok sert pul pul dökülme arasında ince bir çizgi vardır. Çok fazla ürün kullanmak veya yanlış uygulama yöntemi aşırı pul pul dökülmesine neden olabilir. Bu, ciltte ciddi tahrişe ve kızarıklığa ve hatta bazı durumlarda yanıklara veya yaralara neden olabilir.

Reklam
Reklam

“İnsanlar ciltlerinin sağlığının, cilt bakım rejimlerindeki adım ve ürün sayısıyla doğru orantılı olduğuna inanıyor. Bu sıklıkla aşırı pul pul dökülme nedeniyle cilt bariyerinin bozulmasına neden olur. Bunun nedeni, herkesin farklı ihtiyaçları olması ve tüm cilt tiplerinin nazik pul pul dökülmeye uyum sağlamak için zamana ihtiyaç duyması” diyor. Haftada bir cildin nem bariyerine zarar vererek sivilcelere ve donuk cilde neden olabilir. İşte Aşırı pul pul dökülmüş cildi tedavi etmenin yolları…

Fiziksel ve Kimyasal Eksfoliyatörlere Elveda Teklifi

Retinoidler, köpüklü yüz yıkama ürünleri ve sert yüz peelingi kullanmaktan kaçının. Bunun yerine, sorunu ağırlaştırmadan cildinizi gıcırtılı temiz tutmak için yumuşak, köpürmeyen bir temizleyici seçin.

Cildinizi Yatıştırın

Cildinizin Ham, kırmızı ve kızgın bölgelerine aloe vera jeli veya soğuk kompres uygulayın. Hyaluronik asit, gliserin ve karite yağı gibi nemlendirici ürünlere geçin ve cilt bariyerini güçlendirmek için seramid ve peptit içeren ürünler kullanın.

Basit tutun

Cildinizin ihtiyaç duyduğu yağları soymayan basit bir rutini takip edin. Kokusuz, nazik bir yüz yıkama ve ardından nemlendirici nemlendirici ve hafif SPF kullanın. Cildinize karşı nazik ve sabırlı olun, dört ila altı hafta içinde tedaviye yanıt verdiğini göreceksiniz.