İşte saçınızı nasıl koruyacağınızla ilgili bir kılavuz

TAKİP ET

Saçınızın düzenli olarak yaşamak zorunda olduğu tüm kırılma, saç dökülmesi ve bölünmüş uçlardan bıktınız mı? İşte yardımcı olacak bir şey! Saçınızı hangi yollarla koruyabileceğinizi içeren bir rehber hazırladık.

Reklam
Reklam

Saçınıza bakmak, kişisel bakımın çok önemli bir yönüdür ve neyse ki, bunun için gerçekten süslü ekipman ve maskelere ihtiyacınız yok. Saçınızı düzenli olarak yağlamak, saçınızı pirinç suyuyla durulamak, saçınıza yumurta sürmek, iyi bir diyet uygulamak, yeşil çay veya ezilmiş amla macunu kullanmak gibi evde yapabileceğiniz birçok basit şey var.

Saçınıza Zarar Vermeyi Nasıl Durdurursunuz?

Saçınıza zarar vermemek için basit alışkanlıklar uygulayabilirsiniz. Saç bakım rutininize dahil etmeniz gereken bazı uygulamalar, saçınızı yüzdükten sonra durulamak ve ısı ürünleri kullanmak yerine havada kurutmaktır. Bunun yanı sıra, saçlarınızı asla ıslakken taramamalı veya topuz, at kuyruğu gibi dar saç modellerinde uzun süre şekillendirmemeli, saçınızı aşırı renklendirmemeli vb.

Kuru Saçlarınızı Koruyun ve Onarın

Saçınızın zaman içinde hasar gördüğünü veya matlaştığını ve parlaklığını kaybettiğini düşünüyorsanız, onu onarmak için şu şekilde çalışabilirsiniz. Saçınızı en az 3-6 ayda bir düzenli olarak kestirin, saçınızı doğal yağlarından arındıracağı için her gün yıkamaktan kaçının, sıcak şekillendirmeyi azaltın ve daha soğuk duş almayı deneyin. Hala herhangi bir değişiklik görmüyorsanız, takviyeler alabilir veya, hasarı onarmak için takviyeler alabilir veya uçucu yağlar kullanabilirsiniz.

Saçı Korumak İçin Diyet

Sıklıkla ne yerseniz osunuz denir ve bu bazen saçınızın sağlığının iyi olduğunu kanıtlamanın harika bir yoludur. beslenmenize de bağlı olduğunu kanıtlamanın harika bir yoludur. Diyet rutininizi değiştirmek de saçınızın büyümesini etkileyebilir ve canlandırabilir. Lahana ve ıspanak gibi yapraklı sebzeler, çilek ve portakal gibi meyveler, fındık ve tohumlar gibi yiyecekler yemek saçınızı daha sağlıklı ve dolgun hale getirebilir.

Saçları Güneşten Nasıl Korursunuz?

İster inanın ister inanmayın, güneş saçınıza da zarar verebilir. Güneş, saç kurutma makinenizi ve kırılgan hale getirme eğilimindedir ve kırık uçlara neden olur. Saç derisindeki güneş yanığı kök hasarına yol açar. Bu nedenle saçlarınızı güneşten korumanız gerekir. şapka takarak, düzenli olarak bakım yaparak, gece bakımını düşünerek ve saçınızı fazla taramadan saçınızı güneşten korumanız gerekirBir yumurta akı, üç yemek kaşığı yoğurt ve üç yemek kaşığı mayonezi karıştırıp yarım saat saçınıza sürerek doğal bir yaz bakımı yapmayı da deneyebilirsiniz.

Saçları Terden Nasıl Korursunuz?

İster inanın ister inanmayın, ter saçlara da oldukça zarar verebilir. Ter, saç derinizdeki nemi gidermeye, saçınızın daha kuru olmasına, rengin daha hızlı solmasına ve saç büyümesinin azalmasına neden olur. Bunu önlemek için, bir saç kremi veya saç spreyi kullanmayı deneyin, egzersiz yaparken saçınızı ipek bir eşarp veya pamuklu bir bezle sarın veya antrenmandan hemen sonra saç kremi durulama yapın. Ana nokta, saçınızdaki ter miktarını en aza indirmektir.

Saç Dökülmesi Nasıl Önlenir

Saçınızı korumanın yanı sıra, incelmesini önlemek için düşmesini de önlemeniz gerekir. Bunu ekstra protein yiyerek, saç derinize özen göstererek, saçınızı çeken saç modellerinden kaçınarak, hafif bir şampuan kullanarak vb. Durum oldukça kötüyse, hafif lazer tedavisini, takviyeleri ve reçeteli ilaçları bile deneyebilirsiniz.

Saçları Isı Hasarından Nasıl Korursunuz?

Saçınızı şekillendirmeyi seviyorsanız, ısı hasarı kaçınılmazdır. Ancak bu, saçınızın acı çekmesi gerektiği anlamına gelmez. Saçınızı derinlemesine yumuşatarak, salonları ziyaret ederek, aletlerinizde düşük ısı ayarları kullanarak, sadece profesyonel şekillendiriciler kullanarak, saçlarınızı çözerek ve en önemlisi her zaman profesyonel bir ısı koruyucu kullanarak ısı hasarını önleyebilirsiniz.

Saçları Sert Sudan Nasıl Korursunuz?

Sert su saçınızı kurutur, dolaşmaya eğilimlidir ve kırılmalara neden olarak saçın incelmesine neden olur. Ancak saçınızı sert sudan korumanın çeşitli yolları vardır. Arındırıcı şampuanlar kullanarak, sert suyun saç derinizde neden olduğu mineral birikimini giderebilirsiniz. Elma sirkesi veya limon gibi doğal asidik temizleyiciler ve durulanmayan saç kremleri de sert suyun mineral birikimini ve kurutma etkisini azaltır. Suyu yumuşak suya dönüştürmek için duş başlığınıza bir su filtresi bile takabilirsiniz.

Saçları Kasktan Nasıl Korursunuz?

Kask kılı gerçek bir şeydir; kasklar önemli ve gerekli olduğu kadar, saç dökülmesine ve saç hasarına da neden olurlar, hatta kelliğe de neden olabilirler. Kask takmadan önce başınıza bir eşarp veya pamuklu bir bez koyarak saçınızı kask takmanın yol açacağı hasarlardan koruyabilirsiniz. Ayrıca sürüş sırasında kısa frenler yapabilir ve kaskınızı çıkararak biriken teri kurutabilirsiniz.