İstenmeyen sivilcelerinizden kurtulmak için doğal yöntemler

TAKİP ET

Herkes özellikle yüz bölgesinde oluşan sivilcelerinden oldukça şikayetçi. Bazılarında yalnızca belli dönemlerde çıkan sivilceler; bazı kişilerde ise sürekli oluşmaktadır. Bu sorundan kurtulmak için doğal çözümleri sizler için derledik. İşte sivilceleri yok eden en doğal çözümler…

Reklam
Reklam

Sivilceler herkesin korkulu rüyası haline gelmiş durumda. Ergenlik döneminde oluşmaya başlayan sivilciler bazı bireylerde genetik olarak daha fazla oluşur. Bu sorundan kurtulabilmek için doğal yöntemleri araştırdık ve sizler için derledik. Kendinize ve cilt tipinize en uygun yöntemi seçerek sivilcenizin oluşmaya başladığı anda hemen uygulayabilirsiniz.

Sivilce oluşumunu nasıl azaltabilirim

Cildinizde sivilce çıkacağını hissettiğiniz ya da çıktığını fark ettiğiniz anda eğer varsa cildinize uyguladığınız nemlendiriciyi en az şekilde kullanmaya özen göstermelisiniz. Çünkü sivilceyi kurutmak yerine nemlendirerek ıslak tutmak daha geç sürede yok olmasına ve daha fazla sivilce oluşumuna sebebiyet verebilir.

Sivilceleri kurutmak için;

Muz kabuğu,

Diş macunu

Sabun,

Salatalık,

Sirke.

Bu saydığımız maddeleri özellikle geceleri yatmadan önce sivilcenizin üzerine sürmeniz yeterli. Sabah uyandığınızda sivilcenizin kuruduğu göreceksiniz.