İsveç açıkladı! Suçluların iadesi konusunda Türkiye ile yakın diyalog kurulacak

TAKİP ET

NATO zirvesinden anlaşma çıktı. İsveç ve Finlandiya, Türkiye'nin isteklerini kabul etti. İsveç Başbakanı Magdalena Andersson, bugün yaptığı açıklamada ise suçluların iadesi konusunda Türkiye ile yakın diyalog halinde olacaklarını söyledi.

Reklam
Reklam

İsveç Başbakanı Magdalena Andersson, Türkiye, İsveç ve Finlandiya arasında dün yapılan üçlü muhtıranın ardından bu sabah saatlerinde Finlandiya devlet televizyonu YLE'ye önemli açıklamalar yaptı.
 

Suçluların iadesi

İsveç Başbakanı Magdalena Andersson, bundan sonraki süreçte İsveç’in Türkiye ile suçluların iadesi konusunda yakın diyalog halinde olacağını belirtirken terörle mücadeleyi uluslararası hukuk çerçevesinde konuşup anlatacaklarını dile getirdi. Yaşanan sürecin yapıcı olduğunu söyleyen Andersson, "Müzakereyi yürüten arkadaşlarımızla çalıştık, Erdoğan ile telefon görüşmeleri yaptık. Bir odada üç kişi oturuyorsa ve anlaşmak istiyorsa, bunu yapabilirsiniz." dedi.
 

Kim daha çok taviz verdi

Basın toplantısı düzenleyen Andersson’a gazeteciler bu süreçte kimin daha çok taviz verdiğini de sordu. Ancak İsveç başbakanı bu soruya cevap vermek istemedi.
 

Terör destekçisi milletvekili çıldırdı

Diğer yandan Türkiye, İsveç ve Finlandiya arasında sağlanan anlaşma terör destekçisi olarak bilinen bağımsız milletvekili Aminah Kakabaveh’i çileden çıkardı. Kakabaveh, "kendileri için kara bir gün olduğunu" diyerek İsveç Dışişleri Bakanı Ann Linde hakkında gensoru vereceğini söyledi. Kakabaveh açıklamasında Linde hakkında gensoru vermek için 35 milletvekiline ihtiyacı olduğunu belirterek bu konuda imza verecek milletvekillerini bulacağını da sözlerine ekledi.