İsveç'ten Türkiye'ye şaşırtan NATO mesajı

TAKİP ET

İsveç Başbakanı Kristersson, Türkiye ve NATO üyelik süreci ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. İsveç başbakanı, Türkiye ile imzaladıkları anlaşmaya tamamen bağlı olduklarını belirterek terörle mücadelenin meşru olduğunu söyledi.

Reklam
Reklam

İsveç ve Finladiya’nın NATO'ya üyelik sürecine ilişkin iki ülkenin başbakanlarından önemli açıklamalar geldi. İsveç Başbakanı Ulf Kristersson, 3 ülke arasında Madrid'de imzalanan anlaşmanın şartlarını yerine getirmeye kararlı olduklarını dile getirdi. Türkiye ile yapılan anlaşmaya tamamen bağlı olduklarını söyleyen İsveç başbakanı, terörle mücadelenin meşru olduğunu ifade etti.

İlk ziyaretini Finlandiya'ya gerçekleştirdi

İsveç’in yeni Başbakanı Ulf Kristersson, Göreve geldikten sonra ilk duş yurtdışı ziyaretini Finlandiya'ya gerçekleştirdi. helsinki'de mevkidaşı ile görüşen Başbakan Kristersson, İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya üyelik süreci ile ilgili de önemli açıklamalarda bulundu. Madrid’te imzalanan üçlü anlaşmaya ülke olarak bağlı kalacaklarını söyleyen Başbakan, “İsveç’in üzerine düşeni yapması için çok çalışıyoruz ve başardıklarımızı da ayrıntılı bir şekilde rapor haline getireceğiz. İsveç, Türkiye ile imzalanan anlaşmaya tamamen bağlı. Terörle mücadele meşrudur" dedi.