İsveç Türkiye'ye kaç teröristi iade edecek? NATO Zirvesi Erdoğan açıkladı

TAKİP ET

Madrid'de yapılan NATO Zirvesi bu yıl önemli olaylara da sahne oldu. NATO'ya girmek isteyen ancak Türkiye'nin vetosu ile karşı karşıya kalan İsveç ve Finlandiya Zirve öncesinde masaya oturdu. Yapılan görüşmeler sonucunda Türkiye, İsveç ve Finlandiya arasında üçlü memorandum imzalandı. NATO Zirvesinin hemen ardından açıklama yapan ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, söz konusu muhtıranın Türkiye için bir zafer olduğunu söyledi. Peki, İsveç Türkiye'ye kaç teröristi iade edecek?

Reklam
Reklam

Son dakika haberi… İspanya’nın Başkenti Madrid’de yapılan NATO Liderler Zirvesi’ne katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, zirvenin ardından önemli açıklamalarda bulundu. Türkiye, İsveç ve Finlandiya arasında imzalanan üçlü memorandum hakkında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin diplomatik bir zafer kazandığını dile getirdi.
 

Diplomatik bir zafer kazandık

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsveç ve Finlandiya ile imzalanan üçlü muhtıranın diplomatik bir zirve olduğunu belirtirken PKK ve uzantılarıyla mücadelede tam iş birliği sözü verildiğini açıkladı. Ayrıca savunma sanayiinde kısıtlama olmayacağını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, terör suçlularının iadesi konusunda somut adımlar atılacağını dile getirdi.
 

İsveç Türkiye’ye kaç teröristi iade edecek?

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamasında İsveç’in Türkiye’ye verdiği sözü de açıkladı. Erdoğan, “İsveç'in vermiş olduğu söz şudur: 73 teröristin Türkiye'ye iadesi. Türkiye'ye yönelik terör propagandasının engellenmesi hususlarında sağlam garantiler almıştır.” İfadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan bu gelişmelerle birlikte Türkiye’nin NATO’nun dününde ve bugününde olduğu gibi geleceğinde de söz sahibi olacağının bir kez daha görülmüş olduğunu belirterek, NATO’ya gerekli katkıların Türkiye tarafından verilmeye devam edeceğini söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Müttefiklerimizden de aynı samimi dayanışmayı görmek istiyoruz. Madrid zirvesinin yeni bir dönemin kapılarını aralamasını temenni ediyoruz.” İfadelerini kullandı.