İtalya'da bir helikopter kayboldu: 4 Türk kayıp!

TAKİP ET

İtalya Lucca şehrinden havalanan, içinde 6 yabancı ve 1 İtalyan pilotun olduğu helikopter kısa bir süre sonra radardan kayboldu. Helikopterde bulunan 6 yolcudan 4'ünün Türk olduğu öğrenildi.

Reklam
Reklam

İtalya Lucca’da, Capannori Tassignano Havaalanı’ndan kalkan Agusta Koala “AW119” modeli bir helikopter, kalkışından kısa bir süre sonra radardan kayboldu. Arama çalışmaları Emilia – Romagna ve Toskana bölgelerinin sınır kesimlerinde yapıldı.

6 yolcudan 4’ü Türk

Alınan bilgilere göre 1 İtalyan pilot ve 6 yolcunun bulunduğu helikopterdeki kişilerden 4’nün Türk, 2’sinin Lübnanlı olduğu kaydedildi.

Radar teması kesildi

Helikopter havalandıktan kısa bir süre sonra radarla teması kesildi. Hızla başlatılan arama çalışmaları gece saatlerinde durduruldu, sabah tekrar devam edileceğibelirtildi. Yerel halkın dediğine göre hava şartlarının kötü olduğu bilgisi de verildi.



Helikopter taşıma hizmeti veriyor

Hijyen ve ev ürünleri imalatı yapan Roto Cart adlı bir firmanın müşterilerini taşıması için fabrikaya hizmet veren helikopter ortadan kayboldu.

Düştü mü?

ANSA’ya, firma yöneticisi olan Giuliano Gelain’nin yaptığı açıklamada helikopterin düşmediğin konusunda emin olduğunu söyledi. Helikopterde bunun için sinyal verici bulunduğunu, ancak buna dair bir sinyal almadıklarını belirten Gelain, helikopterin günde iki kere müşterileri getirip götürdüğünü de kaydetti.