İtalya Seria A'nın şampiyonu… Hakan Çalhanoğlu kötü talihini yenemedi! Milan'dan sonra Inter…

TAKİP ET

Alınan son dakika haberi, İtalya Seria A'da son yılların en heyecan verici şampiyonluk mücadelesinin verildiği yönünde. Inter ve Milan arasındaki büyük mücadelede iki büyük takım ligin son şampiyonluk maçını yaptı. Milan 3-0 Sassuolo deplasmanında gelip gelince Seria A'da 11 sezon sonunda şampiyonluğunu ilan edebildi. Sampdoria'yı ağırlayan Inter ise 3-0 kazanmasına rağmen 2 puan geride kaldığı için sezonu ikinci sırada bitirdi.

Reklam
Reklam

Bu maçta milli oyuncumuz Hakan Çalhanoğlu kötü talihiyle günün en çok konuşulan kişisi oldu. İşte haberin detayları…

İtalya Serie A’da nefes kesici bir mücadele verildi ve şampiyonluk yarışı sona erdi. Ülkenin en iyi iki futbol takımı Milan ve Inter, sezon boyu müthiş bir çekişme yarışı içindeydi.

Geçtiğimiz sezonlarda tam 10 yılın ardından İtalya’da şampiyonluk sevincini tadan Inter, bu sezon, son haftaya kadar zirve için oynadı.

Milan, İtalya’da son şampiyonluğunu 2010 – 2011 sezonunda yaşamıştı, 11 sezon sonra ise müthiş bir mücadelenin ardından İtalya’da zirveye döndü.

Son haftada lige 83 puanla giren Milan, 81 puanla giren Inter’i geride bıraktı. Sassuolo deplasmanında Milan 3-0 kazandı, Inter 3-0 Sampdoria’yı yendi.

Bu sonuçların ardından Milan puanını 86 yaparken, Inter 84 puanla ikinci sıraya yerleşti. İtalya’da sezonun şampiyonu Milan oldu.

2010 – 2011 sezonundan sonra ilk kez ligde zirveye çıkan Milan, şampiyonluğu 19. kez kazandı.



Hakan Çalhanoğlu’nun kötü talihi…

Geçen sezon Milan’da forma giyen milli futbolcumuz Hakan Çalhanoğlu, Inter’e karşı oynamıştı. Fakat sezonun son haftası vites arttıran Inter, haftalar öncesinde şampiyonluğunu ilan etmişti.

Son sezonda ise Çalhanoğlu Milan’dan ayrılmış ve Inter’e transfer olmuştu. Taraftarın da bu hareketiyle tepkisini çekmişti.

Milli oyuncu Çalhanoğlu, her Milano derbisinde ıslıklanırken, bu sefer Inter forması giyerek Milan’a karşı mücadele verdi.

Şampiyonluğu Milan’ın elde etmesiyle, milli oyuncumuz Hakan Çalhanoğlu’da kötü talihiyle gündem oldu.
Çalhanoğlu, eski takımının şampiyonluğu göğüslemesiyle birlikte bir kere daha lig şampiyonluğunu yaşayamadı.

Inter formasında 45 resmi maçta yer alan Çalhanoğlu, 8 gol ve 12 asistlik katkıda bulundu. Milli futbolcumuz Inter’de İtalya Süper Kupa ve İtalya Kupası’nda şampiyonlukları yaşadı.