İtalya vize başvurusu nasıl yapılır? İtalya vize başvuru ücretleri

TAKİP ET

Yurt dışına gitme planları bulunan insanların ilgisini çeken ülkelerden birisi de İtalya'dır. Bu nedenşe İtalya vize başvuru ücretleri internet üzerinden en çok araştırılan konular arasında bulunuyor. Peki İtalya vize başvurusu nasıl yapılır? Yanıtı haberimizde...

Reklam
Reklam

Yurt dışında yaşama veya yurt dışına çıkma hayali bulunan milyonlarca insan bulunuyor. Tarihi yapısı ve eşsiz yemek zevkleriyle İtalya bir çok insanın gitmeyi hayal ettiği ülkeler arasında bulunuyor. Fakat İtalya’ya gitmek isteyen kişilerin bordo pasaportlu Schengen vizesi veya yeşil pasaporta sahip olması gerekiyor. İnsanların aklında bulunan bir başka soru işareti ise İtalya vize ücretlerinin ne kadar olduğu. Peki İtalya vize başvurusu nasıl yapılır?
İtalya Vize Başvurusu Nasıl Yapılır?

İtalya’ya gitmek isteyen kişilerin iDATA kurumu üzerinden vize başvurusu yapmaları gerekiyor. İtalya Başkonsolosluğu’nun bir hizmeti olan iDATA’ya başvuru yapan kişilerin pasaport dışında belirli bazı belgeleri yanında bulundurmaları gerekiyor. Her ülke bu farklı belgeler talep edebiliyor. Pasaportsuz gelen veya gerekli belgeleri yanında getirmeyen kişilerin başvurusu reddediliyor. İtalya’ya gitmek isteyen insanların kişi başına 5 bin TL’lik bir parayı da yanlarında bulundurmaları gerekiyor.
İtalya’ya gitmek isteyen kişilerin iDATA’ya getirmeleri gereken belgeler ise şunlardır:
- Nüfus Fotokopisi
- Vize başvuru formu (Türkçe ve İtalyanca)
- İtalya Vize dilekçesi
- Son 3 ay içerisinde çekilmiş biometrik fotoğraf
- Son 10 yıl içerisine çıkarılmış pasaport (seyahat dönümü de 3 ay geçerliliği olacak şekilde)
- Varsa eski pasaportunuz
- Sağlık sigortası
- Finansal kaynaklarınız (üzerinize kayıtlı taşınır-taşınmaz mal varsa)
- Banka hesap özetiniz ve bankanızda en az 5000 TL bakiye bulunması gerekir.
- Gelir Belgeniz
- Gidiş-dönüş uçak bileti
- Kalacağınız yere ait rezervasyon bilgileri
İtalya Vize Ücretleri Ne Kadar?
İtalya’ya gitmek için gerekli vize işlemlerini gerçekleştiren kişileri vize ücretlerini de ödemeleri gerekiyor. 12 yaş ve üzerindeki insanlar için 60 euroluk bir ücret belirlenmiştir. 12 yaşında altında bulunan insanlardan herhangi bir vize ücreti talep edilmiyor. Fakat alınan vize tipine göre bu miktar değişiklik gösterebilir. Örneğin Schengen D tipi bir vize başvurusu yapan ve bu başvurusu kabul edilen insanların vize ücreti olarak 116 euro ödemesi gerekiyor.
Tüm bu işlemleri tamamlayarak vizelerinin kabul edilip edilmediğini bekleyecek olan insanların vize başvuru kabul süreçleri genellik 60 gün sonrasında sona eriyor. Bu nedenle vize başvurusu yapacak olan kişilerin olabildiğince erken davranmaları çok önemli.
İtalya vizesi almaya hak kazanan kişiler aynı zamanda bir Schengen vizesine sahip oldukları için Avrupa’da her yere gidebiliyorlar. İtalya Schengen vizesi alan kişilerin gidebilecekleri ülkeler: Almanya, İspanya, Fransa, Yunanistan, Norveç, Avusturya, Danimarka, Çek Cumhuriyeti, Malta, Hollanda, , İsveç, Belçika, Portekiz, Slovakya. Slovenya, Letonya, Litvanya, İsviçre, Estonya, Finlandiya, Macaristan, İzlanda, İtalya, Polonya, Liechtenstein, ve Lüksemburg’dur. Duruma göre bu ülkelerin sayılarında artışlar yaşanabilir.
 

i̇talya vize başvurusu i̇talya vize başvuru ücretleri schengen vizesi