İYİ Parti'den Kılıçdaroğlu'na destek: Devleti yönetebilecek bir insan

TAKİP ET

İYİ Parti Genel başkanı Meral Akşener'in Ekrem İmamoğlu'nun cumhurbaşkanlığı adaylığını desteklediği yönündeki iddialara genel başkan başdanışmanı Aytun Çıray yanıt verdi.

Reklam
Reklam

CHP genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığı ile ilgili Sorulan soruları da cevaplayan Aytun Çıray, Kemal Kılıçdaroğlu’nun devleti yönetebilecek bir insan olduğunu söyledi.

İyi Parti Genel Başkan başdanışmanı ve İYİ Parti İzmir milletvekili Aytun Çınar, 2023 seçimlerine ilişkin TV 100’de canlı yayında açıklamalarda bulundu.

Aytun Çınar’a İYİ partinin cumhurbaşkanı adayının Ekrem İmamoğlu olup olmadığı soruldu. Çınar bu soruya,"Bunun sebebi Akşener olsaydı bundan bu sonucu çıkarabilirdik. Bir plan çerçevesinde olması imkansız. Siyaset, proaktif bir hadisedir bazen kırılma noktaları vardır ve liderlik orada ortaya çıkar" cevabını verdi.

Kemal Kılıçdaroğlu açıklaması

Son dönemlerde İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in İBB başkanı Ekrem İmamoğlu’nun cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda destek verdiği yönündeki iddialara ilişkin de konuşan Aytun Çıray, “Yorum serbest, haber hürdür. Bu tür yorumlar olabilir. Ama böyle bir durum yok. Bunu konuşacak bir zaman da yok. Tarihi kırılma anları insanları etkiler. Sayın Erdoğan’ın okuduğu bir şiir nedeniyle mahkûm olduğunda önünün açılıp başbakan olması… Ama şu var bizim Türk milletimiz mağdurun yanındadır. Bunu cumhurbaşkanlığından bağımsız söylüyorum. Bugün devleti yönetenlere karşı halkın desteğinin Sayın İmamoğlu’nun yanında olduğunu düşünüyorum” dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığına ilişkin de konuşan Çıray, “Objektif parametreler o gün geldiğinde görülecektir ama Kılıçdaroğlu, devleti yönetebilecek bir insandır” dedi.