İzin dilekçesi örneği | Yıllık, ücretsiz ve idari izin dilekçe örnekleri

TAKİP ET

İzin dilekçesi örnekleri vatandaşlar tarafından araştırılıyor. Vatandaşlar izin hakkını kullanmak için izin dilekçesine ihtiyaç duyuyor. Peki izin dilekçesi nasıl yazılır? Yıllık, ücretsiz, idari, iş yeri izin dilekçesi örneklerine haberimizi inceleyerek ulaşabilirsiniz...

Reklam
Reklam

İzin dilekçesi örneği, çalışan kişilerin izin haklarını kullanmak istediğinde işverendenden talep edilen bir belgedir. Çalışan her kişi farklı başlıklar altında izin hakkını kullanabilir. Çalışan kişiler izin hakkından yararlanmak için genellikle önceden bir dilekçe ile bildirilmelidir. Bununla birlikte tahmin edilemeyen durumlar ortaya çıktığında sonradan dilekçe yazılarak bildirilmesi gerekir.Dilekçelerle bildirilmeyen izinler ilerleyen süreçte sorun yaratabilir. Bu nedenle dilekçe yazılması önemlidir. İşte dilekçe örnekleri...

İzin dilekçesi örneği

SGK tarafından belirlenen izinler belli başlıklar altında toplanmaktadır. Bu izinler; ücretsiz, ücretli, hastane, şehir dışı seyahat için, doğum izni, tatil izni, evlenme izni, haftalık izin, babalık izni, vefat izni refakat izni, ulusal bayram ve genel tatil izinleri şeklindedir. Bu izinler SGK tarafından belirlenen sürelere tabidir. Özellikle de yaz aylarında tatil için izin almak isteyen kişilerin iş yerine izin dilekçesi vermek için araştırma yapması gerekmektedir.

Memur yıllık izin dilekçesi örneği

Yıllık ücretli izin, her çalışana çalışması karşılığında sunulmaktadır. Yasal zorunluluğu olan bu izin çalışanlara temal hak olarak tanınır. Çlışan kişiler izin dönemlerinde bu hakkı kullanabileceği gibi bu haktan feragat da edebilir. Bu durumda işveren çalışana ücret ödemek zorundadır. İzin isteyen kişiler, işverenin uygun gördüğü tarihlerde bu izni kullanabilir. Genellikle çalışan kişiler, işvereni zor durumda bırakmayacak tarihlerde izin kullanır. Memur yıllık izin dilekçesi dahil tüm yıllık izin dilekçelerinde 1 seneden daha uzun çalışan işçilere 14 gün, 5 yıldan uzun çalışan kişilere 20 gün, 10 yıldan fazla çalışanlara ise 26 günden az olmayacak şekilde izin verilir.

İzin dilekçesi nasıl yazılır?

Çalışan kişilerin hazırladığı bu dilekçe bir makama ya da birime hitap edilerek başlar. Kişinin çalıştığı yere göre değişse de firmalar genellikle personel departmanına ya da insan kaynaklarına yazılan izin dilekçesi örneğini kabul eder. Bıu nedenle dilekçeler insan kaynakları ya da personel departmanına hitaben yazılır.

Ücretsiz izin dilekçesi 

Dilekçenin konu kısmında Mazaret izni talebi ya da izin talebi şeklinde yer verilir. İşverene verilecek tarih yazıldıktan sonra açıklama kısmına kendiniz ile ilgili kısa bilgi verip ardından izin talep ettiğinizi ve kullanmak istediğiniz izin hakkınızın hangi tarihler arasında gerçekleşeceği ve toplamda kaç gün izin kullanacağınızı belirtmeniz gerekmektedir. Dilekçede isim soy isim, imza, adres, acil durumlarda aranacak diğer telefon numarasının yazılması önemlidir.

Yıllık izin dilekçesi

İzin dilekçesi örneği ile işvereni zor durumda bırakmayacak tarihler arasında kullanılması daha iyi olur bununla beraber istenirse tüm izin günleri tek seferde kullanılabilir.

yıllık izin dilekçesi örneği dilekçe örneği ücretsiz izin dilekçe örneği iş için izin dilekçesi