İzmir Bergama'da orman yangını! İzmir-Çanakkale yolu trafiğe kapandı

TAKİP ET

Çeşme ve Datça'da yangın söndürme çalışmaları devam ederken bir yangın haberi de İzmir Bergama'dan geldi. Otluk alanda başlayan yangın nedeniyle İzmir Çanakkale otoyolu trafiğe kapandı. Yangına karadan ve havadan müdahalenin başladığı ve yangın söndürme uçaklarının da bölgeye geldiği öğrenildi.

Reklam
Reklam

Çeşme ve Datça’da dün başlayan ve şu saatlerde kontrol altına alındığı açıklanan orman yangınları ciğerimizi yakarken bir yangın haberi de İzmir Bergama’dan geldi. Bergama’da bu sabah saatlerinde ormanlık alanda başlayan yangın rüzgarın da etkisi ile yayıldı. Yangına havadan ve karadan müdahale başladı. Bölgeye yangın söndürme uçaklarının da sevk edildiği öğrenilirken, İzmir Çanakkale kara yolu da yangın sebebiyle trafiğe kapatıldı.

Bergama’da son dakika yangın haberi

Çeşme ve Datça’nın ardından bu sabah saatlerinde bir yangın haberi de Bergama ilçesi Sağancı Köyü yakınlarından geldi. Otluk alanda başlayan yangın, rüzgarın da etkisi ile kısa sürede büyüdü. Yangının büyümesiyle birlikte bir süt işleme tesisinin de alevlerin ortasında kaldığı öğrenildi. Çiftlikte bulunan vatandaşların ve hayvanların tahliye edildiği bildirildi.

İzmir-Çanakkale yolu trafiğe kapandı

Bergama’da çıkan orman yangınına havadan 2 helikopter ve karadan da 6 arazöz müdahale ediyor. Bölgeye iki yangın söndürme uçağının da sevk edildiği öğrenildi.

Diğer yandan bölgede bulunan süt işleme tesisinin yangından zarar görmemesi için ekiplerin yoğun bir çabası var. Yangın sebebi ile İzmir-Çanakkale kara yolunun Sağancı mevkii de trafiğe kapatıldı. Karayolunu kullanmak isteyen vatandaşlar bölgede uzun araç kuyruğu oluşturdu.