İzmir-Çeşme otoyolo trafiğe kapandı! Çeşme yangını son durum

TAKİP ET

Datça'nın ardından bir yangın haberi de Çeşme'den geldi. İzmir'in Çeşme ilçesinde makilik alanda yangın çıktı. İhbar üzerine bölgeye gelen ekiplerin yangına havadan ve karadan müdahalesi sürüyor. Bölgeden aktarılan son bilgilere göre İzmir-Çeşme otoyolunun Uzunluyu mevkii yangın sebebiyle trafiğe kapandı.

Reklam
Reklam

Datça’nın ardından bir yangın haberi de Çeşme’den geldi. İzmir’in Çeşme ilçesinde makilik alanda yangın çıktı. İhbar üzerine bölgeye gelen ekiplerin yangına havadan ve karadan müdahalesi sürüyor. Bölgeden aktarılan son bilgilere göre İzmir-Çeşme otoyolunun Uzunluyu mevkii yangın sebebiyle trafiğe kapandı. İzmir’in Çeşme ilçesinde Alaçatı Barajı yakınlarındaki makilikte saat 13.45 sularında yangın başladı. Bölgeden yükselen alevleri görenlerin ihbarı üzerine İzmir Orman Müdürlüğü’ne ait 10 arazöz, 3 helikopter ve çok sayıda orman işçisi yangına müdahale için bölgeye sevk edildi. Yangına havadan ve karadan müdahale devam ederken İzmir-Çeşme otoyolunun yangın nedeniyle trafiğe kapatıldığı açıklandı.

Çeşme'de Yangın

İzmir'in Çeşme ilçesinde makilik alanda çıkan yangına müdahaleler sürüyor. Saat 13.45 sularında Alaçatı Barajı yakınlarındaki makilikten yükselmeye başlayan dumanları görenler ihbarda bulundu. Yapılan ihbar üzerine bölgeye çok sayıda ekip sevk edildi. İzmir Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait 5 helikopter, 3 helikopter ile havadan, 15 arazöz ile karadan yangına müdahale devam ediyor.

İzmir-Çeşme Otoyolu Trafiğe Kapandı

Çeşme'de makilik alanda çıkan yangının Rüzgar Enerji Santralleri'nin de etrafını sardığı öğrenildi. Yangının rüzgarın etkisiyle Zeytineli mevkisine ve İzmir-Çeşme otoyolunun bir bölümüne sıçrarken yangın nedeniyle İzmir-Çeşme Otoyolu'nun trafiğe kapatıldığı açıklandı.