İzmir'de suya zam

TAKİP ET

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından yapılan açıklamada suyun metreküp fiyatına yüzde 18 zam yapılmasını kararlaştırdı. yapıldığı bildirildi. Zamlı fiyatların 1 Ocak 2022'den itibaren geçerli olacağı açıklandı.

Reklam
Reklam

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından yapılan açıklamada İzmir Belediye Başkanı Tunç Soyer başkanlığında Kasım ayında 8. düzenlenen toplantıda, vatandaşları üzecek bir karar alındığı bildirildi. İzmir’de kullanılan suya yüzde 18 zam yapıldığı bildirildi. Zamlı fiyatların ise Ocak 2022 yılından itibaren geçerli olacağı aktarıldı. Alınan karar ile birlikte konut abonelerinde 0-10 metreküp arası suyun metreküp fiyatı 7,56 liraya, 11-20 metreküp arası suyun metreküp fiyatı 9 liraya, 21 ve üzeri metreküp suyun fiyatı da 16,84 liraya çıktığı belirtildi.

“ÇEŞME SUYU İÇİLEBİLİR”
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer toplantı sonrası yaptığı açıklamasında kentin 11 metropolünde musluktan akan suyun yüzde 100'ünün, 19 metropolünde ise yüzde 95'inin içilebilir seviyede olduğunu söyledi. Ayrıca İzmir körfezinde yapılacak çalışmalar konusunda destek isteyen Soyer, "Bizim önceliği sirkülasyon kanalı açılmasına değil de yağmur suyu ayrıştırmaya vermemizin bir anlamı var. Sirkülasyon kanalını şimdi yapmak, evin kapıları açıkken süpürge yapmak gibi. Öncelik yağmur suyu ve pis su kanallarını ayrıştırılması. Bu çok zor bir iş. Sözcüklerle ifade etmek kolay ancak. Ciddi anlamda zor bir çalışma. Yıllardır var olan bir şeyi bozup, yeni bir şey yapıyorsunuz. Ancak bizim şehre borcumuz körfezin başka bir türlü temizlenemeyeceğini bildiğimiz için yapmak zorundayız" dedi.
BİR YILDA YÜZDE 26,85 ZAM
İzmir'de suya yapılan yüzde 18 zam ile birlikte yıllık toplamda yüzde 26,85 zam geldiği açıklandı. Öte yandan İlçe belediyeleri katı atık bedellerini zamlanmadıkları ve bir yandan yüzde 15-20 civarında geri çekilirken  kısacası vatandaşa çok yüklü bir zam oranı yansımadığı belirtildi.

 

İzmir Su zamı