İzmir'deki vinç kazasında çok acı detay! Kaza geliyorum demiş

TAKİP ET

İzmir'de bir otel inşaatında meydana gelen vinç kazasında 6 işçi hayatını kaybetti. Faciaya ilişkin çok acı detaylar da ortaya çıktı. Kaza resmen geliyorum demiş.

Reklam
Reklam

İzmir’de dün bir otel inşaatında meydana gelen kazada vinçten kopan parçalar işçilerin yatakhane olarak kullandıkları konteynerin üstüne düşmüş ve 6 işçi hayatını kaybetmişti. Olaya dair çok acı detaylar ve ihmaller zinciri ortaya çıktı. Olaydan önce işçilerin konteynerin inşaat alanına yakın olmasının tehlikeli olduğunu ve can güvenliklerinin olmadığını yetkililere bildirdikleri ancak bir önlem alınmadığı iddia edildi.

6 İŞÇİ HAYATINI KAYBETTİ

İzmir’in Bornova ilçesinden dün 17.30 sularında facia haberi geldi. Bir otel inşaatında yükseltilmek istenen vinç henüz bilinmeyen bir sebeple devrildi. Devrilen vincin arka ağırlığı işçilerin yatakhane olarak kullandıkları konteynerin üstüne düştü. Olay yerine ihbar üzerine itfaiye, sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Yapılan arama çalışmaları sonucunda 4 işçinin cansız bedeni bulunurken, yaralı olan iki işçi ise ambulansla hastaneye kaldırıldı. AFAD ve itfaiye ekipleri kayıp olan iki işçinin bulunması için enkaz kaldırma çalışması başlattı.

Yaklaşık 10 saat süren çalışmalar sonucunda kayıp olan iki işçinin de cansız bedenine ulaşıldı. Olay yerinde yapılan incelemeler sonrasında işçilerin cenazeleri İzmir Adli Tıp Kurumu’nun morguna götürüldü.

FACİA GELİYORUM DEMİŞ

Feci olaya ilişkin yeni ayrıntılar ise bugün ortaya çıktı. Otel inşaatında çalışan işçilerin yatakhane olarak kullandıkları konteynerin konumunu güvenli bulmadıkları ve yetkililerden olası bir kazaya karşı başka bir yere taşınmasını talep ettikleri öne sürüldü.

Kazaya ilişkin başlatılan soruşturma sürüyor.