İzmir'e kar yağacak mı? İzmir'e kar ne zaman yağacak?

TAKİP ET

Türkiye'de yer yer kar yağışları görülmeye başlandı. Her kış mevsiminde olduğu gibi bu kış da kar yağışları ne durumda olacak merak ediliyor. Trakya üzerinden Türkiye'ye giriş yapan kar Kuzey Ege'de de kendini göstermeye başladı. Peki İzmir'e ne zaman gelecek? İzmir'e kar yağacak mı? soruları merak ediliyor. İşte merak edilen tüm detaylar haberimizde…

Reklam
Reklam

Her yıl kış mevsiminde merakla beklenen kar yağışları bu yılda merak konusu olmaya devam ediyor. Ülkenin doğusu her yıl kar yağışına doyarken batısında daha az yağış görülmektedir. Barajlarda yaşanan su sıkıntısı nedeniyle vatandaşalar tarafından daha çok merak edilen yağışların nasıl olacağı pek çok kişi tarafından araştırılıyor. Haftasonu ile birlikte kendini gösteren kar yağışı Ege bölgesinde ne durumda olacak? Trakya üzerinde Türkiye’ye giriş yapan kar İzmir’de kendini gösterecek mi? soruları merak ediliyor. Peki İzmir’de kar yağışı görülecek mi? İzmir’e kar geliyor mu? İşte merak edilen tüm detaylar…

Ege’ye kar geldi... İzmir’e ne zaman yağacak?
Ege Bölgesi’nde havanın çok bulutlu olması, bölge genelinde yağış görülmesi bekleniyor. Bölgede görülecek olan yağışların, kıyı kesimleri ile Manisa çevrelerinde yağmur ve sağanak şeklinde görülmesi beklenirken, yağış alan diğer yerlerin ise karla karışık yağmur ve kar yağışı şeklinde görülmesi bekleniyor. Yağışların Kütahya’da kendini göstermesi beklenirken akşam saatleri itibariyle Afyonkarahisar, Denizli’nin 700-800 m üzeri yüksek kesimleri ile Muğla’nın 900 m üzeri yüksek kesimlerinde yer yer kuvvetli (5-20 cm) kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

İzmir’e Kar Giriş Yaptı!
İzmir Hava Durumu sayfasının sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı paylaşıma göre; İzmir, dün kuru soğuk ve poyrazın etkisi altındayken, bugün ise kuru soğuk havanın yerini yağışlı soğuk havaya bırakması bekleniyor. Etkili olan yağışlar alçak kesimlerde yağmur olarak kendini gösterecek. 500 rakım ve üzerinde ise yağışlar kar şeklinde kendini gösterecek. Özellikle Spil, Nif, Bozdağ ve Madra’da hafta sonu boyunca kuvvetli kar yağışı etkili olacak. Ayrıca Sabuncubeli Geçidi’nde etkili olması beklenen kar yağışına karşıda yetkililer tarafından uyarılarda bulunuldu.

Kuvvetli Rüzgar Uyarısı
İzmir genelinde şiddetini artıracak olan poyraz, pazar akşamına kadar devam edecek. Özellikle poyrazın Bergama, Dikili, Aliağa, Foça, Karaburun, Çeşme, Urla ve İzmir’in dağlık kesimlerinde fırtınaya dönüşeceği ifade edildi.  Rüzgar hızının bu bölgelerde saatte 90 kilometreye kadar çıkabileceği ifade edildi.

Meteoroloji tarafından yapılan uyarıda ise rüzgarın Marmara ile Kuzey Ege'de kuzeydoğu yönünden kuvvetli ve kısa süreli fırtına(40 - 70 km/saat) şeklinde esmesi beklendiği ifade edildi. Meteoroloji tarafından yapılan uyarıda yaşanabilecek olumsuz hava şartları doğrultusunda çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, ulaşımda aksamalar gibi olumsuz şartlara görülebileceği söylendi. Yaşanacak olumsuz hava koşullarına karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olunmaları gerektiği ifadelerine yer verildi.
 

izmirde kar yağışı izmirde kar yağışı olacak mı izmirde kar yağışı bekleniyor mu