İzmir'i sağanak yağış vurdu! Yollar çöktü, ev ve iş yerlerini su bastı

TAKİP ET

İzmir'de etkili olan sağanak yağış hayatı felç ederken yağış sonrası bazı iş yerleri ile evleri su bastı, cadde ve sokaklar göle döndü.

Reklam
Reklam

İzmir’de başlayan yoğun yağış hayatı felç etti. Sabah saatlerinde başlayarak akşam saatlerinde etkisini artıran gök gürültülü sağanak ve dolu, İzmirlilere zor anlar yaşattı. Yaşanan yoğun yağış sonrasında çok sayıda iş yerini su basarken çok sayıda evde yağıştan nasibini aldı. Cadde ve sokaklar su birikintileri ile dolarken sürücüler yollarda biriken yağmur suları nedeniyle buralardan geçmekte güçlük çekti 
BORNOVA'DA YOL ÇÖKTÜ
Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğü’nün yapmış olduğu yağış uyarısının hemen ardından çok sayıda  ilçede etkili olan sağanak vatandaşlara zor anlar yaşattı. Bornova ilçesinde Ersoy Caddesi kavşağında yol çökerken , Konak ilçesi Güzelyalı Mahallesi Mithatpaşa Caddesi’nde bulunan ev ve iş yerlerini ise su bastı.
Mithatpaşa Caddesi üzerinde bulunan 6 katlı binanın bodrum katında yaşayan İlyas Karakoç’un (62) evinde su baskını meydana geldi. Eşyalarının su içerisinde kaldığını belirten Karakoç, “Sağanak yağış nedeniyle evimi su bastı ve eşyalarımın birçoğu su içerisinde kaldı. Dün geceden bu yana nöbetteyim, itfaiyeden yardım istedim ve gelip suyu tahliye etme konusunda yardımcı oldular” dedi.
Sağanak yağış nedeniyle Mithatpaşa Caddesi üzerinde bulunan iş yerinin su basan işletme sahibi Övünç Ünlü (36) ise, “Kendi imkanlarımız ile yaklaşık 2 saattir dükkana dolan suyu boşaltıyoruz. Etrafta hiç kimse yok. Yıllardır da biz böyle kendi imkanlarımız ile mücadele ediyoruz” ifadelerini kullandı.
 
POLİS VE İTFAİYE TEYAKKUZDA
Zorlu yağış sonrasında Polis ekipleri ve itfaiye ekipleri su birikintisi oluşan cadde ve sokaklar ile çökme meydana gelen yollarda güvenlik önlemleri alırken ekipler yollarda biriken suları tahliye etmek için yoğun çaba sarf ettiler.
Çeşme ilçesi Ildır ve Alaçatı bölgelerinde de etkili olan sağanak sonrası yer yer oluşan su birikintileri itfaiye ekiplerince tahliye edildi.
 ŞİMŞEKLER GÖKYÜZÜNÜ AYDINLATTI
Öte yandan, gökyüzünde çakan şimşekler ise adeta görsel şölen oluşturdu. Şimşek çakma esnasında vatandaşların telefonlarına yansıyan görüntülerde İzmir’de adeta gece gündüze döndü.
 

İzmir Yağış