İznik Gölü görenleri korkuttu

TAKİP ET

Türkiye'nin beşinci büyük gölü olan İznik Gölü'nde başlayan kuraklık artmaya başladı. İleri boyutlara ulaşan kuraklık görüntüsü korkuturken kıyıdan 200 metre çekilen gölün son görüntüsü endişelerin artmasına sebep oldu.

Reklam
Reklam

Türkiye’nin beşinci büyük gölü olan İznik Gölü’nde başlayan ve gittikçe ilerleyen kuraklık hat safhaya ulaştı. Neredeyse kıyıdan 200 metre içeri çekilen gölde yaşayan ördeklerin görüntüsü ise yürekleri burktu.

İznik Gölü su çekilmesinden dolayı her geçen gün kötüye giderken ilçenin en büyük iskelesi su çekilmesinden dolayı endişe veren bir görüntü oluşturdu.

Doğal güzelliği ile dikkatleri çeken İznik Gölü, 80 metre ile derinliği en fazla olan tektonik bir tatlı su gölü olarak kayıtlarda yerini alıyor. Ancak son zamanlarda kuraklık ve tarımsal alanlarda kullanılan su yüzünden İznik Gölü kıyıdan 200 metre çekildi. İlçenin en büyük iskelesi olan İznik’e bağlı Çakırca Mahallesi'nde yer alan iskele su çekilmesinden dolayı endişe veren bir görüntüler oluşturdu.

Göl kenarında bulunan kayıklar karaya otururken gölde yaşayan ördeklerin susuzlukla mücadelesi kameralara yansıdı. Bölge halkı yetkililerden acil yardım beklediklerinin dile getirdi.
 

i̇znik gölü kuraklık