Jandarmadan sahte döviz operasyonu

TAKİP ET

İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yapılan operasyonda sahte döviz basarak piyasaya sürme hazırlığında bulunan kalpazanlar suçüstü yakaladı.

Reklam
Reklam

İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, yurtdışında yaşayan bazı kişilerin Türkiye'de sahte döviz imal etmek üzere bir şahıs ile irtibat kurduğu ihbarını almaları üzerine harekete geçtiler. Sahtecilik suçundan sabıkası bulunan bir kişi takibe alındı. Yapılan takip sonucunda söz konusu kişinin Zeytinburnu İlçesinde bir iş yerini kiralayarak, burayı matbaaya çevirdiği ve aynı zamanda bu işyerinde sahte para basma amacıyla kullanılan özel kağıt diye tabir edilen kağıt ile boya temin ettiği tespit edildi.

İşyerini ‘darphaneye' çevirmiş
Ekipler hemen işyerine operasyon düzenlediler. Yapılan operasyon sonrasında iş yerinde yazıcılar, para sayma makinaları, hologramlar, sahte para kalıpları, ultraviyole ışık cihazları ve ofset matbaa makinesi ile adeta küçük bir darphaneye çevirdiği tespit edildi. 

Sahte para basarken yakalandı
Baskın ile birlikte neye uğradığını şaşıran Y.Y.G. isimli şahıs operasyon anında sahte para basarken suçüstü yakalandı. İşyerinde yapılan aramalarda 40 milyon Türk Lirası olan 40 bin adet sahte 100 ABD Doları, maddi değeri yaklaşık 7 milyon Türk Lirası olan 500 bin adet İngiltere Kraliyet Pulu, 500 adet Fransa vatandaşı kimlik kartı ile sahte para üretiminde kullanılan yazıcılar, para sayma makinaları, hologramlar, sahte para kalıpları, ultraviyole ışık cihazları ve ofset matbaa makinesi ele geçirildi. Soruşturma devam ederken yakalanan Y.Y.G. isimli şahıs çıkarıldığı adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.

i̇stanbul jandarma sahte para