Japon devi Sony Türkiye'den çekildiğini açıkladı

TAKİP ET

Dünyanın en büyük tüketici elektroniği üreticilerinden olan Japon devi Sony bir son dakika açıklaması ile Türkiye'den çekildiğini duyurdu. Bu açıklama sonrasında Japon teknoloji üreticisinin Ümraniye'de bulunan ofisinin de kapanacağı öğrenildi.

Reklam
Reklam

Dünyanın en büyük tüketici elektronik üreticilerinden Japon teknoloji devi Sony Türkiye ofisini kapatıyor. Bloomberg'de yer alan habere göre cuma günü şirket tarafından Türkiye'ye çalışanlarına bilgilendirme yapıldı. Japon devi çalışanlarına yaptığı açıklamada Türkiye'deki faaliyetlerin dispiratörler üzerinden yürütüleceğini bildirdi. Yani Japon devi Türkiye'den çekilme kararı aldı.

İstanbul'daki ofisini kapatıyor

Japon devinin geçiş döneminde kısıtlı Bir kadro ile fotoğraf makineleri bölümü için hizmet vereceği öğrenildi. Japon devinin televizyon ve Playstation oyun konsolu ile oyun hizmetleri dispiratörler aracılığı ile devam edecek. Sony'nin Ayrıca İstanbul Ümraniye'de bulunan şirket ofisini de kapatacağı öğrenildi.

Sony servis ve Mühendislik A.Ş olarak 12 Mart 1990 tarihinde Türkiye'de faaliyete başlayan şirket 17 Ocak 1995 tarihinde ise Sony Eurasia Pazarlama AŞ ismini almıştı. 27 Ocak Cuma günü itibarıyla şirketin Türkiye'deki faaliyetlerini sonlandırma kararı aldığı ve bundan sonraki hizmetlerini distribütörler üzerinden vereceği öğrenildi. Şirketin ofis kapanışının ne zaman olacağı ise henüz açıklanmadı.