Joe Biden'ın testi negatif çıktı, karantinası sona erdi

TAKİP ET

ABD Başkanı Joe Biden da covid-19'a yakalananlar kervanına eklenmişti. 5 gündür karantinada olan ABD devlet başkanının dün gece ve bu sabah yapılan testlerinin negatif çıktığı öğrenildi. Böyle Biden'ın karantina süreci de sona erdi.

Reklam
Reklam

ABD Başkanı Joe Biden, Geçtiğimiz günlerde yaptırdığı koronavirüs testinin pozitif çıkması sonucunda Beyaz Saray'da karantinaya girmişti. Biden’ın tedavisinin Paxlovid Ilacı ile yapıldığı öğrenilirken dün gece ve bu sabah yeniden test verdiği açıklandı. Yapılan son testlerin negatif çıkması ile birlikte ABD başkanı karantinadan çıktı.

5 GÜNLÜK KARANTİNA SONA ERDİ

ABD Başkanı Joe Biden’ın sağlık durumu ile ilgili açıklama yapan doktoru Kevin O'Connor, testlerin negatif çıkması sonucunda 5 günlük Karantina sürecinin sona ereceğini söyledi. Covid-19 semptomlarını neredeyse tamamen düz aldığını belirten doktor, 36 saat önce de Paxlovid'in Tedavisini bıraktıklarını duyurdu. Ancak hastalığın geri Tepme ihtimaline karşı ABD başkanına yapılacak olan testler yoğunlaşacak.

GERİ DÖNDÜĞÜNÜ SOSYAL MEDYADAN DUYURDU

Covid-19 sürecini anlatan ABD Başkanı Biden sosyal medya hesabından negatif çıkan test sonucunu paylaştı.  Karantina sürecinin sona erdiğini ve oval ofise geri döneceğini açıklayan ABD Başkanı, tedavi sürecinde kendisine destek olan doktoruna teşekkür etti.