Just Mercy (Sadece Merhamet) film konusu ve oyuncu kadrosu

TAKİP ET

Just Mercy, Türkçe karşılığıyla Sadece Merhamet adlı filmin konusu, yorumu ve daha birçok merak edilen konuların bulunduğu içeriğimiz ile sizlerleyiz. Bu inceleme yazısında Just Mercy filminin konusu, yorumu, incelemesi, IMDb puanı gibi aklınıza takılacak birçok sorunun yanıtlarıyla karşılaşacaksınız.

Reklam
Reklam

Siyahilere uygulanan kaba-saba yöntemlerin, herhangi bir suçu yokken suçluya dönüştüren politik yasaların ve yozlaşmış sistemin veya onlara layık görülen aykırı toplumsal ilişkilerin ön planda tutulduğu filmler, duygusallığı ve yıkıcı boyutuyla, “unutulmaz” niteliği taşımaktadır. Zengin insanların hayatın hemen hemen her yerinde söz sahibi olduğu fakat yine siyahilerin sanki bir patates çuvalıymış gibi sürüklendiği bir dönemde, Just Mercy gibi filmler, insanlığın değerli noktalarını mide bulandırıcı kesimin yüzüne vuran, etkileyici ve kusursuz işlere imza atmaktadır.



Gerçek bir hikâyeden uyarlanmış olan Just Mercy, izleyenleri 1987 yılının Alabama’sına götürmektedir. Filmde karşımıza çıkan ilk isim sarı saçlı, beyaz tenli bir genç kadını öldürmekle suçlanan Walter McMillian’dır. Eşi ve çocuklarıyla sakin bir  yaşantısı olan Walter, polislerin kendisini tutuklamasıyla suçsuz olduğunu iddia ederek birçok kanıt sunmuş olsa da polisler tarafından “suçlu” konumuna yerleştirilecektir. Sonrasında ise aralarında Herbert ve Anthony’nin de bulunduğu “ölüm hücresine” hapsedilerek infaz tarihini beklemeye başlayacaktır. 


Just Mercy (Sadece Merhamet) film konusu  

Hikâyenin bir diğer tarafına baktığımızda ise eğitimini Harvard’da tamamlamış ve oldukça hırslı bir avukat görülmektedir. Haksız yere infazı verilen, suçu düşürülmeyen veya yalnız başına ölüm tarihini bekleyen bireylere maddi ve manevi destek sunan Avukat Bryan...



Eşit Adalet Girişimi’nin kurucularından olan Avukat Bryan, iş arkadaşı Eva ile beraber Walter gibi olanlara yardım etmek üzere işe koyulmaktadır. Walter’ın 1987 yılında gerçekleşen davasında çığır açan hatalar olduğunu fark eden avukat grubu, Walter ve Walter gibi olanlara yeniden bir hayat vermek için kolları sıvayacaktır.



Var olan tutarsızlıklar, siyahi insanlara karşı uygulanan eşitlikten uzak politikalar, yolsuzluklar ve daha pek çok öge Just Mercy’le tekrar hayat bulurken Bryan ve Eva gibi insanların düzen bozan oyunu yürek kabartmaktadır. Suçlu olsun ya da olmasın, ister iyi bir insan olsun ister kötü, bunları önemsemeden hemen hemen her insana konuşma hakkı veren, delilleri en ince ayrıntısına kadar inceleyen, onlara insan gibi yaklaşan sistemin bu kadar keskin bir düşünceye hitap etmesi oldukça komik görünse de Bryan ve Eva’nın yürüttüğü bu operasyon oldukça basittir. Fakat, basit görünen bu düzen bazılarını mutsuz etmeye yetecektir ve kötülük perileri devreye girecektir. 



IMDb: 7,6 / Güncel puana tıklayarak ulaşabilirsiniz.



Just Mercy filminin oyuncu kadrosu: 

Michael B. Jordan – Bryan Stevenson 

Jamie Foxx – Walter McMillian 

Charlie Pye Jr. – Charlie the Tree Expert 

Michael Harding – Sheriff Tate 

J. Alphonse Nicholson – Henry Davis 

Brie Larson – Eva Ansley 

Sebastian Eugene Hansen – Kris Ansley 

Charmin Lee – Alice Stevenson 

Christopher Wolfe – Jim Wilkes

Just Mercy Sadece Adalet Just Mercy film konusu Just Mercy oyuncu kadrosu Just Mercy fragmanı