Kabine toplandı! Masada memur zam oranı var

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün kabinesini topladı. Tüm Bakanların katıldığı toplantının en önemli gündem maddesi memurlara Ocak ayında yapılacak zam oranının artırılıp artırılmayacağı olacak.

Reklam
Reklam

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kabinesini bugün topladı. 2022 yılının ilk kabine toplantısında tüm bakanlar hazır bulunurken, masanın en önemli konularından bir tanesi Ocak ayında memurlara yapılacak olan yeni yıl zam oranının kaç olacağı olacak. 

Memurlara yapılacak zam yüzde 27,46
Bilindiği gibi bugün Aralık ayı enflasyon oranlarının açıklanmasıyla birlikte milyonlarca memur ve emeklinin Ocak ayın alacakları zam oranı netlik kazandı. TUİK tarafından açıklanan resmi rakamlara göre memurlar Ocak ayında maaşlarına yüzde 27,46 zam alırken, memur emeklileri ise yüzde 25,46 zam alacak. Ancak bu zam oranlarının artan pahalılık karşısında güncellenerek artırılması sendikalar tarafından gündeme getirdi ve konu bugün kabinenin masasına geldi. 

 Masada memur zam oranı var
Toplantıda, aralık ayı enflasyonun açıklanmasının ardından memur ve memur emeklileri ile SGK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaşlarına bu yılın ilk 6 ayında yapılacak artış değerlendiriliyor. Bu çerçevede ek zam talepleri ele alınıyor.. Toplantı sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklama yapması bekleniyor. 

kabine toplantısı memur zammi