Kabine toplantısı kararları neler? 9 Mayıs Kabine toplantısı kararları

TAKİP ET

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında Beştepe'de toplandı. Kritik toplantı ile ilgili merak edilenler araştırılmaya devam ederken toplantıda ele alınan konu başlıkları ve alınan kararlar merakla beklenmeye başlandı.

Reklam
Reklam

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında Beştepe’de toplandı. Kritik toplantı ile ilgili merak edilenler araştırılmaya devam ederken toplantıda ele alınan konu başlıkları ve alınan kararlar merakla beklenmeye başlandı. Saat 16.50’de başlayan kritik toplantı ile ilgili merak edilenler tüm detaylarıyla araştırılırken Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamaları da büyük bir merakla bekleniyor. Peki, Kabine toplantısı bitti mi? Kabine toplantısı kararları neler? Cumhurbaşkanı Erdoğan ne zaman açıklama yapacak? İşte 9 Mayıs 2022 Pazartesi Kabine toplantısı kararları ve tüm merak edilenler...

Kabine Toplantısı Bitti Mi?

Saat 16.50’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında başlayan Kabine toplantısı ile ilgili tüm detaylar yakından takip ediliyor. Toplantının ne kadar süreceği bilinmezken toplantıda ele alınacak konular merak edilmeye başlandı.



Cumhurbaşkanı Erdoğan Ne Zaman Açıklama Yapacak?

Merakla beklenen Kabine toplantısı kararları ile ilgili tüm detaylar yakından takip edilirken vatandaşlar ise ‘Cumhurbaşkanı Erdoğan ne zaman açıklama yapacak?’ sorusuna yanıt aramaya başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın saat 20.00’de kameralar karşısına geçmesi bekleniyor.

'Dar Gelirlinin Alım Gücünü İyileştireceğiz'

Kabine toplantısı sonrası kameralar karşısına geçen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Temmuz ayında yapılacak enflasyon farkı artışları ve diğer düzenlemelerle dar gelirlinin alım gücünü biraz daha iyileştireceklerini söyledi. Dar gelirli vatandaşların alım gücündeki düşüşün farkında olduklarını söyleyen Erdoğan, 'Ücretlerde yaptığımız artışlarla alım gücündeki gerilemeyi telafi etmeye çalışıyoruz.' dedi. 

Aile Destek Programı

Aile Destek Programı konusuna değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Haziran ayı itibariyle başvuruları başlayacak olan Aile Destek Programı gibi yeni uygulamalarla insanımızı sahipsiz bırakmayacağız.' dedi.

Cezalar Yeniden Düzenleniyor

Son dönemin en çok gündeme gelen sorunlarından biri olan stokçuluk ve fiyatları etkileme suçlarıyla ilgili cezaları yeniden düzenlediklerini söyleyen Erdoğan, 'Bu tür suçlara verilen cezaları caydırıcılık temelinde yükseltiyoruz. ifadelerine yer verdi.

'Yaptığımız Yatırımların Meyvelerini Toplama Vaktidir'

İşsizlik konusuna da değinene Erdoğan, 'İşsizlik sebebiyle ailesi ve çevresi karşısında boynu bükük dolaşmayan anlayışla ekonomiyi yönetiyoruz. Yaptığımız yatırımların meyvelerini toplama vaktidir. Bugün ihracatı ithalatını geçen bir ülke durumuna gelmiştir. Enerji fiyatlarında 10 kata varan artışlar ürün maliyetlerinde de ciddi artışlara yol açıyor.' dedi.