Kabine toplantısı saat kaçta? 1 milyon Suriyeli için dönüş bileti verilecek!

TAKİP ET

Cumhurbaşkanlığı kabinesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında bayramın ardından bugün toplanıyor. Kabine toplantısının en önemli gündem maddesi artık koronavirüs salgını olmayacak. Yapılan son kabine toplantısında alınan kararlarla neredeyse tüm yasakları kaldırıldı. Kabine toplantısının gündemi ise bugün sığınmacılar ve Türkiye'nin ekonomik durumu olacak.

Reklam
Reklam

Kabine toplantısı, bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında Beştepe’de gerçekleşecek. Toplantıya tüm bakanlar katılacak. Sığınmacı ve göçmenlerle ilgili şu anda Türkiye'nin gündeminde olan tartışmalar bu toplantıda da ele alınacak. Ayrıca kabine toplantısında ülkelerine dönmesi beklenen bir milyon Suriyeli için dönüş projesi de konuşulacak. Projenin ayrıntılarını bugün yapılacak kabine toplantısı ile birlikte netleşmesi bekleniyor.
 

1 milyon Suriyeli Nasıl dönecek?


Türkiye’de son dönemlerde en büyük tartışma konusu göçmenler oluyor. Suriyeli, Afgan, Pakistanlı olmak üzere ülkemizde çok sayıda göçmen bulunuyor. Özellikle çıkan taşkınlık olayları nedeniyle son dönemlerde vatandaşlar bu durumdan çok şikayetçi. Bugün yapılacak olan kabine toplantısında göçmenlerin ülkelerine dönüşü konuşulacak. Özellikle Suriye'de güvenli bölgede inşa edilen evlere 1 milyon Suriye'nin geri dönmesi bekleniyor.
 

Ekonomideki son durum


Toplantının diğer bir gündem maddesi ise ekonomide son durum olacak. Özellikle artan enflasyonla mücadele için yeni formüllerin masaya yatırılacağı tahmin ediliyor. Diğer yandan yurt içi ve yurt dışında devam eden terör operasyonları daha toplantıda konuşulacak. Rusya ve Ukrayna arasında devam eden savaş ile ilgili atılacak adımlarda toplantının gündemlerinden biri olacak.