Kabine yarın toplanacak! 500 bin konut projesi, Suriye ile ilişkiler ve faiz indirimi gündemde

TAKİP ET

Cumhurbaşkanlığı kabinesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yarın Beştepe'de toplanıyor. Kabine toplantısının gündeminde iç ve dış siyaset, ekonomiye ilişkin son durum olacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan toplantının hemen ardından kabinede alınan kararları kamuoyu ile paylaşacak.

Reklam
Reklam

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Cumhurbaşkanlığı kabinesi Yarın toplanıyor. Son toplantı 1 Ağustos tarihinde yapılmıştı. Kabinenin gündeminde çok önemli başlıklar olacak. Tahıl koridoru, 81 ilde yapılacak olan Sosyal Konutlar, terörle mücadele, Ege ve Akdeniz'de son gelişmeler, Suriye ile ilişkiler yarınki toplantının ana maddeleri olacak.

20 gün sonra yeniden toplanacak olan Cumhurbaşkanlığı kabinesinde iç ve dış gündemde ele alınacak. Ayrıca Merkez Bankası'nın faiz indirimi kararının da bu toplantıda görüşüleceği tahmin ediliyor.

KABİNENİN GÜNDEMİ YOĞUN

Cumhurbaşkanlığı kabinesi toplantısında ilk konu ekonomi ve atılacak adımlar olacak. Temel ihtiyaçlarının karşılanmasını kolaylaştırmak ve vatandaşların alım gücünü korumak için yeni hamleler yapılacağı tahmin ediliyor. Ayrıca 13 Eylül tarihinde açıklanacak olan 500 bin konutluk projenin detayları konuşulacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı ile Tarım Kredi marketlerde yaşanan indirimlerinde bu toplantıda bir kez daha ele alınması gündemde.

Kabinenin diğer bir Konusu ise Merkez Bankası'nın geçtiğimiz hafta yaptığı faiz indirimi olacak. Faiz indirimi ile ilgili son durum kabinede ele alınacak. Terörle mücadelede Yurtiçi ve yurtdışında atılan adımlar ve hazırlıklarda İçişleri Bakanı, dışişleri bakanı ve Milli Savunma Bakanlığı tarafından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a aktarılacak. Son dönemlerde gündeme gelen muhalifler ve Esad rejimi arasında bir uzlaşma zemini oluşturulması konusu da aynı zamanda kabinede görüşülecek konular arasında yer alıyor. Geçtiğimiz günlerde Geçtiğimiz günlerde Ukrayna’ya giden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı görüşmenin sonuçları da değerlendirilecek.

ERDOĞAN KARARLARI AÇIKLAYACAK

Kabine toplantısının hemen ardından da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan alınan kararları açıklamak için kameralar karşısına geçecek ve millete sesleniş konuşmasını gerçekleştirecek.