Kabuğundan Bile Yararlanabileceğiniz Mucizevi Besin Yumurta!

TAKİP ET

Yumurta en büyük protein kaynaklarından biri olmanın yanı sıra birde kalsiyum desteği de sağlamaktadır. Sağlık açısından çok faydalı olması gibi aynı zamanda fazlasıyla tok tutma özelliği de bulunmaktadır. Yumurta içiyle olduğu kadar kabuğuyla da faydalar sağlamaktadır. Yumurtanın kabuğunu çöpe atıp geçmeyin. İşte yumurtanın kabuğundan faydalanabileceğiniz detaylar…

Reklam
Reklam

Her tariflerin ve kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi olan yumurta oldukça faydalı bir besindir. Fakat yumurtanın faydaları sadece içinde saklı değil. İçini kullanıp yumurtanın çöpe atılan kabuğunda da bizler için inanılmaz faydalar bulunmaktadır. Çok basit adımlar ile yumurtanın kabuğundan faydalanabilirsiniz.
 

Yumurta Kabuğunda ki Yararlar


Sağlık açısından yumurtanın faydaları zaten artık herkes tarafından bilinmektedir.  İçerisinde bulunan mineraller ve vitaminlerden dolayı özellikle de organik yumurtalar çok daha yararlıdır. Tok tutma özelliği sayesinde kilo vermek isteyenler için sağlıklı bir besin kaynağıdır. Fakat yumurtanın faydaları bu kadarla sınırlı değil.
Yumurta besin olarak sağlıklı bir alternatif olmasının yanında özellikle de cilt için oldukça yarar sağlamaktadır. Eğer cilt lekeleri ile başınız dertte ise yumurta kabuklarından yararlanabilirsiniz. 1 kaşık yumurta akı, 1 kaşık yoğurt, 3-4 damla limon suyu ve 1 kaşık yumurta kabuğunu karıştırıp yüzünüze sürerek 20-25 dakika sonra ılık su ile yüzünüzü duralayarak cildinizde bulunan renk eşitsizliği sorununu çözebilirsiniz.
 

Yumurta Kabuğu Maskesi


1 yumurtanın kabuğunu önce kaynattıktan ve sonrasında güzelce kuruladıktan sonra blender da tamamen toz haline getirin. Yumurta akı ile birlikte toz haline gelmiş kabuğu çırptıktan sonra güzel bir maske karışımı elde edebilirsiniz. Yüzünüze sürüp kuruduktan sonra yıkadığınızda cildinizde tamamen tazelenme hissi yaşayacaksınız. Cildinizde bulunan istenmeyen lekeleri yok etmek için yumurta kabuğu oldukça faydalıdır.
 

Kızarıklık ve Kaşıntıya Son Verin


Eğer tahriş olmuş bir cildiniz varsa 2 adet yumurta kabuğunun içerisine elma sirkesi ekleyerek 3 gün bekletmenin ardından cildinize sürebilirsiniz. Öncelikle 5 dakika boyunca yumurta kabuklarını kaynatmanız ve ardından kurulamanız gerekmektedir. Kuruladığınız yumurta kabuklarını elma sirkesinin içerisinde erittikten sonra cildinize uygulayabilirsiniz. Cildinizde bulunan kızarıklıkların ve kaşıntıların yok olmasına etki etmektedir. Her ne kadar evde rahatlıkla uygulayabileceğiniz doğal bir yöntem olsa da öncelikle bir uzmana danışarak uygulamanız çok daha doğru olacaktır.