Kaç Suriyeli Türk vatandaşı oldu? Kaç Suriyeli'ye vatandaşlık verildi 2022?

TAKİP ET

Son dönemde sığınmacılarla ilgili tartışmalar artarak devam ederken Türk vatandaşı olan Suriyeli sayısı da merakla araştırılıyor. Konuyla ilgili açıklama yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Türk vatandaşlığına geçen Suriyeli sayısını duyurdu.

Reklam
Reklam

Son dönemde sığınmacılarla ilgili tartışmalar artarak devam ederken Türk vatandaşı olan Suriyeli sayısı da merakla araştırılıyor. Konuyla ilgili açıklama yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Türk vatandaşlığına geçen Suriyeli sayısını duyurdu. Bakan Soylu, vatandaşlık hakkı kazanan ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan Suriyeli sayısını paylaştı. Peki, kaç Suriyeli Türk vatandaşı oldu? Kaç Suriyeli’ye vatandaşlık verildi? İşte konuyla ilgili tüm merak edilenler…

Kaç Suriyeli Türk Vatandaşı Oldu?

Türkiye’nin son günlerdeki en önemli gündem maddelerinden biri Suriyeli mülteciler. Sığınmacıların durumu ile ilgili tartışmalar devam ederken İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, merak edilen bazı veriler hakkında önemli bilgiler paylaştı. Katıldığı bir etkinlikte açıklamalarda bulunan Bakan Soylu, ‘Bugüne kadar kriterlerini sağlamak suretiyle vatandaşlık hakkı kazanan ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan Suriyeli sayısı 200 bin 950’dir.’ dedi.



Nüfus Müdürlüğü’ndeki Görüntü Tartışma Yaratmıştı

Sosyal medyanın ana gündem maddelerinden biri sığınmacılar olmaya devam ederken platformlardaki tartışmalar da sürüyor. Geride bıraktığımız haftalarda İstanbul Başakşehir İlçe Nüfus Müdürlüğü’nde çekilen bir görüntü yeni bir tartışma konusunu başlatmıştı. Kurumda sıra bekleyen 9 kişiden 7’sinin yabancı uyruklu olduğu iddiasıyla paylaşılan görüntü sosyal medyanın yeni tartışma konusu olmuştu. Fotoğrafın hızla yayılması ve gündem olmasının ardından kurumun ertesi gün isimlere sansür uyguladığı yeni bir kare daha paylaşılmıştı.