Kademeli elektrik tarifesi nedir, nasıl uygulanacak? Bakan Dönmez'den önemli elektrik faturası açıklaması

TAKİP ET

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez'den önemli bir elektrik faturası açıklaması geldi. Bakan Dönmez düşük gelirli insanlara destek olmak amacıyla kademeli elektrik tarife uygulamasına geçileceğini açıkladı. Peki kademeli elektrik tarifesi nedir, nasıl uygulanacak? Yanıtı haberimizde...

Reklam
Reklam

Elektrik fiyatlarına yapılan ağır zamlarla birlikte özellikle düşük gelire sahip olan ailelerin elektrik faturalarını ödemesi iyice zor hale geldi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’den düşük gelirli aileleri ilgilendiren önemli bir elektrik faturası açıklaması geldi. Bakan Dönmez elektrik faturalarını ödemeye gücü yetmeyen düşük gelirli ailelere destek olmak amacıyla kademeli elektrik tarifesine geçileceğini açıkladı. Bir çok insan kademeli elektrik tarifesinin anlamını öğrenmek için arama motorları üzerinden araştırmalarına devam ediyor. Peki kademeli elektrik tarifesi nedir, nasıl uygulanacak?
Kademeli Elektrik Tarifesi Nedir, Nasıl Uygulanacak?
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez 1 Ocak 2022 tarihinden itibaren geçerli olacak olan kademeli elektrik tarifesinin detaylarını kamuoyu ile paylaştı. Kademeli elektrik tarifesi uygulaması sayesinde vatandaşa yıllık 3 milyar TL’lik destek sağlanacağını ifade eden Dönmez evinde az elektrik tüketen kişilerin daha az fatura ödeyeceklerini belirtti. Bakan Dönmez ayrıca elektrik faturalarından TRT ve Enerji Fonu’nun da kaldırılacağını sözlerine ekledi.
Doğalgaz yatırımları konusunda da kısa bilgiler veren Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez önümüzdeki 5 yıl içerisinde 367 yerleşim yerine daha doğalgaz altyapısının kurulacağını açıkladı. Doğalgaz yatırımları konusunda da kısa bilgiler veren Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez önümüzdeki 5 yıl içerisinde 367 yerleşim yerine daha doğalgaz altyapısının kurulacağını açıkladı. Bakan Dönmez'in bu açıklaması sonrası 2022 yılındaki elektrik faturalarının ortalama ne kadar olacağı merak ediliyor.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez kademeli elektrik tarifesi elektrik faturası