Kadıköy'de Cumhurbaşkanına hakaret eden 5 taraftar için istenen ceza belli oldu

TAKİP ET

İstanbul Kadıköy'de geçtiğimiz yıl Fenerbahçe Ümraniyespor arasında oynanan karşılaşma öncesi Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret içerikli tezahürat eden 5 kişi hakkında istenen Ceza belli oldu. İddianameyi tamamlayan savcılık 5 taraftar için 4 yıl 8 aya kadar hapis cezası talep etti.

Reklam
Reklam

Geçtiğimiz yıl Kadıköy'de Fenerbahçe ile Ümraniyespor arasında oynanan karşılaşma öncesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret içerikli tezahürat yapıldığı iddiası ile 1'i polis 5 kişi hakkında soruşturma başlatılmıştı. Savcılık 5 taraftar hakkında hazırladığı iddianameyi tamamladı. Savcılık tarafından hazırlanan iddianamede taraftarlar hakkında cumhurbaşkanına alenen hakaret iddiası ile ayrı ayrı bir yıl 2 aydan 4 yıl 8 aya kadar hapis cezası talep edildi.

Ne olmuştu?

Kadıköy'de geçtiğimiz yıl Fenerbahçe ve Ümraniye spor arasında oynanan karşılaşma öncesi taraftarlar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret içeren sloganları atmıştı. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından o 5 taraftar hakkında soruşturma başlatıldı. Savcılık tarafından hazırlanan iddianamede Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan mağdur sıfatıyla yer aldı. İddianamede videonun sosyal medya üzerinden paylaşılması üzerine soruşturma başlatıldığı belirtilirken kimliği tespit edilen 5 taraftar hakkında 4 yıl 8 aya kadar hapis cezası istendi. Hakkında Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret suçlamasıyla dava açılan taraftarlardan birinin ise polis olduğu ortaya çıktı.