Kadıköy'deki patlamada detaylar ortaya çıktı: 'Bern' katili iddiası

TAKİP ET

İstanbul Kadıköy ilçesinde bulunan Fikirtepe Mahallesi'nde geçtiğimiz günlerde meydana gelen patlama ile ilgili detaylar ortaya çıktı. 3 kişinin yaşamını yitirdiği patlamaya sebep olan Mustafa Karahan'ın 1998 tarihinde İsviçre'de yaşanan katliamın Faili olduğu öne sürüldü. Karahan'ın ailesinden intikam almak üzere bomba yapmaya çalışırken patlamaya sebep olduğu da iddialar arasında.

Reklam
Reklam

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu İstanbul Kadıköy Fikirtepe'de meydana gelen patlama ile ilgili yaptığı açıklamada patlamaya sebep olan kişinin Mustafa Karahan olduğunu açıklamıştı. Karahan'ın terör bağlantısı olmadığını fakat ailesinden intikam almak istediğini söyleyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu olayın detaylarını da anlattı.

Ailesinden intikam almak için bomba yapmaya çalışıyordu

Patlamada Karahan dahil 3 kişi hayatını kaybederken 1998 yılında İsviçre'de yaşanan katliamı Faili olduğu öne sürüldü. Karahan'ın ailesinden intikam almak üzere bomba yapmaya çalıştığı sırada patlamaya sebep olduğu da Gelen iddialar arasında yer aldı.

Safari katliamı olarak biliniyordu

Hürriyet Gazetesi yazarı Çetin Aydın Kadıköy fikirtepe'deki patlamanın Faili olduğu ortaya çıkan Mustafa Karahan ile ilgili detayları aktardı. Aydın şu ifadeleri kullandı;

"Takvimler 27 Temmuz 1998’i gösteriyordu. İsviçre’nin başkenti Bern’deki ‘Safari’ adlı Türk restoranından 22.30 sıralarında peş peşe silah sesleri yükseldi. Dört maskeli saldırgan, Kalaşnikof tüfek ve tabancalarla restoranı yaylım ateşine tuttu. Restoranın sahibi Garip Kırmızıkaya (41), aşçı Haydar Kabaçelik (39), garson Hasan Doğan (37) ve İsviçre vatandaşı Roland Widmer hayatını kaybetti. İsviçre tarihinin gördüğü en kanlı saldırılardan biri olan olay, yıllarca ‘Safari Katliamı’ olarak ülkede konuşuldu.”