Kadın cinayeti şüphelileri hakkında yeni yasal düzenleme!

TAKİP ET

Yeniden Adalet Bakanlığı'na gelen Bekir Bozdağ, göreve başlar başlamaz bürokratlarına yasal düzenlemelere ilişkin talimatlarını verdi. Verilen talimatların il sırasında ise kadın cinayeti şüphelileri hakkında yeni yasal düzenleme konusu yer aldı.

Reklam
Reklam

Son yıllarda Türkiye gündeminin en önemli konularından biri olan kadın cinayetleri, yeni Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın gündeminin de ilk sırasında yer aldı. Bakanlık bürokratlarıyla görüşmeler yapan Bakan Bozdağ, kadın cinayeti ve şüphelilere dönük işlemlerle ilgili yeniden bir yasal düzenleme yapılması talimatını verdi.



Bakan Bozdağ, kadın cinayeti konusunda infiale neden olan bazı kararların yeni hazırlanacak olan yasa veya genelge ile ortadan kalması gerektiğini belirterek söz konusu olayın  gerçekleşmesi durumunda kesinlikle taviz vermeyeceğini de göstermiş oldu. Kadına şiddet yada cinsel istismar gibi kamuoyunda büyük tepkiler alan olaylarda şayet tutuklanma olması gerekiyorsan o tutuklamanın verilmesi gerektiğini  vurgulayan Bakan Bekir Bozdağ, son zamanlarda bir çok şüphelinin ilk önce serbest bırakıldığını ve daha sonra sosyal medya ve kamuoyu baskısıyla yeniden gözaltına alındığını söyledi. Mahkemenin şüpheli şahısları kamuoyu veya sosyal medya  baskısı ile yeniden tutuklamasının son derece yanlış olduğunu savunan Bakan Bozdağ, adaletin Twitter'da değil de mahkemelerde tecelli etmesi gerektiğini ifade etti.

Bakan Bekir Bozdağ'ın verdiği talimatlarla birlikte bürokratlar gerekli çalışmaları başlatırken kısa süre içinde özellikle kadın cinayetleri hakkında kamuoyunu rahatlatan yeni adımların atılması bekleniyor.

adalet bakanı bekir bozdağ kadın cinayetleri yasal düzenleme yeni genege yeni talimat