Kadın girişimciye faizsiz kredi imkanı! KOGEB kadın girişimci desteği nasıl alınır?

TAKİP ET

KOSGEB'den kadın girişimcilere destek geldi. KOSGEB tarafından destek almak isteyen kadınlar nasıl başvuru yapılır sorusunu araştırmaya başladı. Kadınların iş hayatında özel olarak KOSGEB'in desteği üzerine detaylara siz değerli okurlarımız için belirledik. İşte detaylar...

Reklam
Reklam

Yeni iş kurmak isteyen girişimci kadınlara destek gecikmedi. Kadınlar işe başlamadan KOSGEB'e başvuru yaparak faizsiz kredilerden yararlanabilir. KOSGEB kadın girişimci desteği ve hibe desteği detayları şöyledir...

KOSGEB kadın girişimci desteği ne kadar veriliyor?

Kosgeb üzerinden kadın girişimci olan kişiler destek kapsamında başvuru yapmak istedikleri zaman yapacakları iş modeline göre 10000 ile 60 bin TL arasında hibe desteği alabilmektedirler. Bu destek iş kurmak isteyen kişilerin seçtikleri iş koluna göre değişiklik gösterebilir.

KOSGEB kadın girişimci desteği nedir? 

KOSGEB kadın girişimci desteğinden faydalanmak isteyen kişilerin yaşı 18 yaşından büyük olması ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması şartı ile birlikte verilmektedir.

Destek alınacak iş kolunun KOSGEB desteklenen sektörler içerisinde yer alması şartı vardır.

KOSGEB’in desteklemediği sektörlerde maalesef Kredi alamazsınız.

KOSGEB desteklerinden yararlanmak istiyorsanız KOSGEB’in verdiği girişimcilik eğitimlerine katılmanız ve bu eğitimler sonunda girişimcilik sertifikanızı almanız gerekmektedir.

Daha önce KOSGEB üzerinden bu şekilde girişimcilik sertifikası alıp Kosgeb desteği alan veya hibe kredi alan kişiler bu kredilerden yararlanamaz. Daha önce bu şekilde Kredi almamış olmamız şartı vardır.

KOSGEB kredi başvurusu nasıl yapılır? 

KOSGEB’e yapacağınız başvurular hibe desteği olarak faydalanmak için sizin iyi bir iş planınızın olması gerekiyor. İş planını hazırladıktan sonra kosgeb Müdürlüğü’ne giderek başvurunuzu yapabilirsiniz. Bundan önce kosgeb’i bir kayıt oluşturmanız gerekiyor.

Bu kayıt oluşturma işlemini e-devlet üzerinden de yapabilirsiniz. KOSGEB Müdürlüğü’ne yaptığınız kredi başvuru sonucu sizlere mesaj yoluyla veya verdiğiniz email adresine gönderilerek bildirilmektedir. Sizlerde kosgep müdürlüklerini arayarak bu şekilde Kredi başvuru sonucunuzu sorgulamak için işlem yapabilirsiniz.

girişimci kadına destek KOSGEB desteği Girişimci kadın hibe desteği