Kadın Parfüm Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli?

TAKİP ET

Parfümler bazı mevsimlerde teninizde inanılmaz iyi derecede dururken mevsim değiştiğinde aynı kadın parfümü kokusu hoşunuza gitmeyebilir. Bu yüzden hava sıcaklığı değiştikçe parfümlerimizi değiştirmek ve mevsimine göre parfüm almak daha doğru olacaktır.

Reklam
Reklam

Parfümler bizi tanımlayan, kişiliğimiz hakkında ipuçları veren ürünlerdir. Bu yüzden giydiğimiz bir gömlek ya da taktığımız bir mücevher kadar değerlidirler. Günlük kombinlerimizin de vazgeçilmez tamamlayıcılarıdır. Peki bu kadar önemli olan kokuları seçerken nelere dikkat etmeliyiz? Her şeyden önce yaşam tarzınız, günlük hayatta neleri yaparak vakit geçirmekten keyif aldığınız sorusu oldukça kıymetlidir. Örneğin aktif bir yaşama sahip, sporla içli dışlı olan biriyseniz enerjinizi tamamlayacak capcanlı, taze kokulardan yana tercih yapabilirsiniz. İçeriğinde frenk üzümü, manolya, vanilya veya yasemin bulunan kadın parfüm markalarının kokuları capcanlı ve taze enerjileriyle size eşlik edebilirler. Yaşamınızı daha mistik enerjilere yoğunlaşarak geçiren biriyseniz ve sizin için geleneksel olanlar her şeyden daha üstünse baharatlı kadın parfümlerini incelemeniz faydalı olacaktır. İçeriğinde bergamot, kırmızı biber ve amber notaları bulunan kadın parfümleri ihtiyacınızı görebilirler.

Mevsime Uygun Kadın Parfüm Seçimi

Parfümler bazı mevsimlerde teninizde inanılmaz iyi derecede dururken mevsim değiştiğinde aynı kadın parfümü kokusu hoşunuza gitmeyebilir. Bu yüzden hava sıcaklığı değiştikçe parfümlerimizi değiştirmek ve mevsimine göre parfüm almak daha doğru olacaktır. Genellikle yaz aylarında hava daha sıcak ve nemli olduğu için bazı parfüm kokuları daha keskin bir hale gelir. Bu sebeple daha hafif olan kadın parfümü tercihinizi çiçekli kadın parfümlerinden yana yapabilirsiniz. İçeriğinde yasemin, papatya ve nergis bulunan kokuları deneyebilirsiniz. Havaların daha soğuk olduğu kış aylarında ise etkileyici bir kadın parfümü için daha ağır tonlara sahip notaları tercih edebilirsiniz.

Cilt Tipine Uyumlu Kadın Parfümü Seçimi

En güzel kadın parfümü teninizle en iyi uyumu yakalayandır. Bu yüzden teninizin rengi ve cilt nemi parfüm seçiminde en belirleyici unsurlardandır. Parfümler kuru ciltler üzerinde hemen havaya karışırlar. Kuru bir cildiniz varsa nemlendirdikten sonra görece daha ağır olan amber, misk gibi notalar teninizde şahane duracaktır. Yağlı bir cilt için en iyi kadın parfümü ise narenciye kokuları gibi daha ferahlatıcı notaları olanlardır. Bunların yanında indirimli parfümlerden esmer olan kişiler için baharatlı kokuların, beyaz ten rengine sahip olanlar için de vanilya aromalı kokuların daha tatmin edici etkileri olmakta. Paris Flowers parfüm seçenekleri içinde cildinize uygun modelleri keşfedebilirsiniz.