Kadın şiddetle mücadelede ısrarlı takiplere ağır cezalar yolda!

TAKİP ET

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, kadına şiddetle mücadelede yapılması öngörülen cezalar hakkındaki detayları anlattı. Bakan Yanık, ısrarlı takibe ağır ceza geleceğini söyledi.

Reklam
Reklam

Kadına yönelik şiddet ve cinsel istismarlarla ilgili başlatılan çalışmaların detaylarını paylaşan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, her türlü şiddetin önlenmesi için topyekün mücadeleye devam ettiklerini söyledi. Yeni yaptırımları ele aldıklarını söyleyen Bakan Yanık, Bununla ilgili hem Adalet Bakanlığı hem de Sağlık  Bakanlığı destekli çalışmaları hızlandırdıklarını anlattı.



Bu güne kadar sürekli mağdur odaklı çalışmalar yapıldığının altını çizen Bakan Derya Yanık, mağdur odaklı çalışmaları bir tarafa bırakmadan fail odaklı çalışmalara da ağırlık verdiklerini aktardı. Failin yalnızca emniyet tedbirleri veya koruma kararları ile mağdurdan uzak tutulmasının sorunların ortadan kaldırmadığını gördüklerini ifade eden Bakan Yanık, failin rehabilite edilmesi, kendisini iyileştirecek bazı yöntemleri öğrenebilmesi bir daha şiddet ve benzeri davranış biçimlerine yaklaşmaması yönünde çalıştıklarını söyledi.



ISRARLI TAKİBE AĞIR CEZALAR GELİYOR!

Kadına şiddetin önlenebilmesi adında konulmuş olan tedbir kararlarının tamamen caydırıcı olabilmesi için geniş kapsamlı, büyük boyutlu ve aynı zamanda da daha kuşatıcı bir davranış biçimlerini geliştirmeyi planladıklarını aktaran Bakan Derya Yanık, ısrarlı takibin de suç kapsamına alınacağını aktararak ısrarlı takiplerle insanların hayatını cehenneme çevirenler için en ağır cezalar verilmesi yönünde ellerinde bir çalışma olduğunu anlattı.

 

kadına şiddet cezaları ısrarlı takip ısrarlı takibin cezası kadına yönelik şiddet