Kadına şiddette adli kontrol ve iyi hal indirimi kaldırılıyor

TAKİP ET

Kadına şiddette verilecek cezaların artırılmasına yönelik yeni düzenlemeler yapılıyor. Yeni düzenlemelere göre ise kadında şiddet gösteren kişilerin tutuksuz yargılanmaları ve iyi hal indirimleri gibi durumları ortadan kaldırılacak.

Reklam
Reklam

AK Partili ve MHP'li kadın milletvekilleri ile bir araya gelen Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, kadına yönelik şiddette verilen cezaların artırılmasıyla ilgili yeni düzenleme hakkında konuştu. Kadın milletvekillerinin de görüşlerini lan Bakan Bozdağ, düzenlemenin içeriğinde yer alan bazı ağır yaptırımla hakkına detaylı bilgiler verdi.

Bakan Bozdağ, kadına yönelik cezaların artırılarak şiddetin caydırıcı hâle getirilmesi haline getirilmesinden kadına şiddet uygulanmasında verilecek cezalarda hükmün kesinleşmesine kadar geçen sürecin düzenleme kapsamına alındığını söyledi. Yeni düzenleme ile ilgili tüm detayları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde kamuoyuna açıklanacağını belirten Bakan Bozdağ, bir kaç yenilikten bahsetti.

Kadına şiddet uygulayan kişilerde iyi hâl indirimlerinin kaldırılacağını söyleyen Bakan Bekir Bozdağ, kadın cinayetlerinin de cezalarının artırılacağını ve böylelikle kadına şiddet uygulayanların öldürmeye teşebbüs edenlerin tutuksuz olarak yargılanması gibi bir durumda ortadan kaldırılacağını ifade etti.

ISRARLI TAKİBE AĞIR CEZA GELİYOR!

Adalet Bakanlığı'nın kadına şiddetle mücadele kapsamında başlattığı yeni düzenleme çalışmalarında ısrarlı takip eyleminin de artık suç sayılacağı bildirildi. Yeni düzenlemede ısrarlı takip suçu Ceza Muhakemesi Kanunu kapsamına alınacak ve söz konusu ısrar takip eylemi, istismar, tehdit gibi suçlarla aynı kategorinin içinde yer alacak.

kadına şiddet cezaları iyi hal indirimi adli kontrol yeni düzenleme adalet bakanlığı