Kadir gecesi bugün mü yarın mı? Kadir Gecesi Ramazan'ın hangi günü?

TAKİP ET

On bir ayın sultanı ramazan ayının bitimine sadece sayılı günler kaldı. Ramazan ayı yavaş yavaş sona ererken Kadir gecesi hangi gün sorusunun yanıtı da merak ediliyor. Peki, Kadir gecesi bugün mü yarın mı? Kadir Gecesi Ramazan'ın hangi günü?

Reklam
Reklam

On bir sultanı ramazan ayının bitimi için artık sayılı günler kaldı. Ramazan ayında oruç ibadetini yerine getiren Müslümanları aynı zamanda Kadir gecesinin de hangi gün olduğunu merak ediyor. Birçok kişi arama motorunda Kadir gecesi bugün mü yarın mı sorusuna yanıt arıyor. Peki, Kadir Gecesi Ramazan'ın hangi günü? Kadir Gecesi ne zaman?

Kadir Gecesi nasıl bulunur? Alametleri nelerdir?

Peygamber efendimiz Hz Muhammed Kadir Gecesi ile ilgili hadislerin de Ramazan ayının son 10 günü içerisinde aranması gerektiğini söylemişti. Kadir Gecesi'nde mutlaka dua etmek ve namaz kılmak gerekir Müslüman alemi tarafından Kadir gecesi Ramazan ayının 27. günü idrak edilmektedir. Kadir Gecesi bittikten sonra güneşin daha beyaz ve ışıklarının da gözü almayacak bir şekilde doğduğu söylenmektedir. O nedenle de Ramazan ayının 27. gecesi Kadir Gecesi olarak kabul edilmektedir. Ayrıca Kadir Gecesi Kur’an-ı Kerim'in yeryüzüne indirildiği gece olarak da bilinmektedir. Kur’an-ı Kerim'de 97 sure olan Kadir suresinde bu gecenin bin Aydan daha hayırlı olduğu anlatılmaktadır.

2022 Kadir gecesi hangi gün, bugün mü yarın mı?

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayınlanan takvime göre Kadir Gecesi 27 Nisan Perşembe akşamı idrak edilecek.