Kadir Şeker 5 Temmuz'da yeniden yargılanacak

TAKİP ET

Konya'da sevgilisini darp ettiğini düşündüğü Özgür Duran'a müdahale etmek isterken ölümüne sebep olan Kadir Şeker için verilen 12 yıl 6 aylık hapis cezası Yargıtay tarafından fazla bulunarak bozulmuştu. Yargıtay'ın geri gönderdiği dosya yerel mahkemeye ulaştı. 5 Temmuz'da Kadir şekerin yargılanmasına yeniden başlanacak.

Reklam
Reklam

Kadir şekerin 12 yıl 6 aylık hapis cezası Yargıtay tarafından bozulmuştu. Cezayı fazla bulunan Yargıtay dosyayı yeniden yerel mahkemeye göndermişti. Konya 3. Ağır Ceza Mahkemesi dosyayı inceledi. Yerel mahkemenin yaptığı inceleme sonrasında dosyaya ilişkin yeniden duruşma tarihi belirlendi. 5 Temmuz'da Kadir Şeker’in yargılanmasına yeniden başlanacak.
 

Ölümüne sebep olmuştu

Konya'nın Selçuklu ilçesi Kosova Mahallesi'nde 5 Şubat 2020 tarihinde meydana gelen olayda Kadir Şeker, parkta duyduğu tartışma sonucunda bir kadının şiddet gördüğünü düşünmüş ve müdahale etmişti. Bu sırada sevgilisine şiddet uyguladığı iddia edilen Özgür Duran Kadir Şeker’e sözlü ve fiziksel müdahalede bulunmuştu. Bunun üzerine İki dağ arasında boğuşma çıkarken Özgür Duran bıçak darbesi ile yaralanmış ve kaldırıldığı hastanede Hayatını kaybetmişti.
 

12 yıl 6 ay ceza verilmişti

Olayın ardından tutuklanan Kadir Şeker’e Konya 3. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kasten öldürmek' suçundan Müebbet hapis cezası verilmiş, cezanın Haksız tahrik altında işlendiği göz önünde bulundurularak 15 yıla indirilmiş, iyi hal indirimiyle de 12 yıl 6 ay ceza verilmişti. Kadir şekerin avukatlarının itirazı üzerine dosya Yargıtay’a gitmiş ve Yargıtay 1 Ceza Dairesi de Geçtiğimiz günlerde Kadir şekere verilen hapis cezasını yüksek bularak dosyayı bozmuştu.
 

5 Temmuz'da yeniden hakim karşısına çıkacak

Yargıtay'ın bozma kararı sonrasında yerel mahkeme dosyayı bir kez daha inceledi. Bugün yapılan İnceleme sonucunda dosya için yeniden yargılama tarihi verildi. Verilen karara göre taraflar 5 Temmuz 2022 günü saat 14.00'te yeniden hakim karşısına çıkacak. Avukatları cezada indirim olması halinde tutuklu kaldığı süre göz önünde göz önünde bulundurularak Kadir şekerin tahliye olabileceğini düşünüyor.