Kadir Şeker tahliye mi oluyor? Avukatı canlı yayında son durumu anlattı

TAKİP ET

Konya'da evine gittiği sırada bir parkta sevgilisini darp ettiğini düşündüğü kişiyi engellemek isterken ölümüne sebep olan Kadir Şeker'in 12 yıl 6 ay olan hapis cezası Yargıtay tarafından yüksek bulunarak bozulmuştu. Kadir Şeker'in yeniden görülecek olan dosyası yerel mahkemeye ulaştı. Kadir Şeker'in avukatı olan Konya Barosu Başkanı Mustafa Aladağ son durumu anlattı.

Reklam
Reklam

Yargıtay 1. Ceza Dairesi tarafından incelenen ve bozma kararı verilen Kadir Şeker’in dosyası yeniden görülmek üzere Konya 3. Ağır Ceza Mahkemesine gönderildi. Kadir Şeker’in avukatlarından olan Konya Barosu Başkanı Mustafa Aladağ, kararla ilgili açıklamalarda bulundu. Peki son durum ne? Kadir Şeker tahliye mi oluyor?
 

Yerel mahkeme dosyayı değerlendirecek

Aladağ, Yargıtay 1. Ceza Dairesinin Kadir Şeker’e verilen cezayı çok bularak değerlendirme yaptığını hatırlatarak dosyanın bugün yerel mahkemeye ulaştığını söyledi. Yerel mahkemenin dosyayı değerlendireceğini belirten Aladağ, Kadir Şeker’in davasında haksız tahrik indiriminin en üst sınırdan uygulanması ve iyi hal indiriminin de eklenmesiyle cezanın 10 yıla düşebileceğini dile getirdi.
 

Tahliye edilebilir

Dosya için esas alınmasının ardından tarafların bir kez daha hakim karşısına çıkacağını belirten Aladağ, bozma kararına uyulması halinde ceza miktarının da düşeceğine dikkat çekti. Aladağ, cezanın düşmesi halinde Kadir Şeker’in tutuklu kaldığı süre ve infaz hükümlerinin de göz önünde bulundurularak tahliye edilebileceğini anlattı.