Kahramanmaraş'ta altın tepside satılan baklavanın fiyatı dudak uçuklattı!

TAKİP ET

Kahramanmaraş'ta bir pastanede altın tepsiye yapılan bir baklavanın 2,5 milyon liraya satıldığı öğrenildi. Baklavanın fiyatını duyanlar ise şaşkına döndü.

Reklam
Reklam

Hem altın işletmeciliği hem de takı tasarımı sektöründe Türkiye'nin en önemli merkezlerinden biri olan Kahramanmaraş’ta bir pastanede satılan baklavanın fiyatı duyanları şaşkına çevirdi. Altın tepsi kullanılarak yapılan baklava 2.5 milyona satılırken bülbülyuvasının fiyatı da 500 bin liradan alıcısını beklediği öğrenildi.



İki adet 24 ayar altından yapılan tepsilerdeki baklavanın satışı ise Onikişubat ilçesi Akif İnan Mahallesi'nde bulunan bir pastanede gerçekleştirildi. Baklava ustalarının hazırladığı bülbülyuvası ve baklava, pişirilmesinin hemen ardından 3 milyon liraya satışa sunuldu.



Altın ile tatlıyı bir yerde buluşturduklarını söyleyen işletme yetkilisi Cafer Nalçacı, her zaman için kaliteli börekler ve tatlılar yaptıklarını ve hergün sınırlı sayıda tatlı yaptıklarını belirterek bu kez de gelen talepler üzerine altın tepside baklava ve bülbülyuvası tatlısı yapmak istediklerini ifade etti.



Bülbülyuvası tatlısının darası ile birlikte 500 bin liraya satışa sunduklarını belirten Nalçacı, toplamda 600 gram altın olduğunu ve baklavanın fiyatını da bu yüzden 2 milyon 500 bin lira civarında satmaya başladıklarını söyledi. Nalçacı ayrıca, pastanesine gelecek olan talepler doğrultusunda altın tepsilerde tatlı üretimi yapabileceklerini kaydetti.
 

kahramanmaraş altın tepside baklava