Kahvaltılık kavurma tarifi! Yumuşak, lezzetli kavurma yapmanın püf noktaları

TAKİP ET

Kurban Bayramı'nın başlamasıyla birlikte et kavurma tarifleriyle ilgili araştırmalar da yoğunlaştı. İslam aleminin dini bayramlarından biri olan Kurban Bayramı başladı ve kavurmalar ocaklara kondu. Bayramların vazgeçilmezi olan et kavurma hem kahvaltıda hem de akşam yemeğinde sofraları süslemeye devam ediyor.

Reklam
Reklam

Kurban Bayramı’nın başlamasıyla birlikte et kavurma tarifleriyle ilgili araştırmalar da yoğunlaştı. İslam aleminin dini bayramlarından biri olan Kurban Bayramı başladı ve kavurmalar ocaklara kondu. Bayramların vazgeçilmezi olan et kavurma hem kahvaltıda hem de akşam yemeğinde sofraları süslemeye devam ediyor. Kurban Bayramı’nda aile sofralarını bereketlendiren et kavurma tarifleri bu bayram yine en çok arananlar listesinde ilk sırada yer alıyor. Kahvaltıda, akşam yemeğinde en lezzetli, yumuşacık, ağızda dağılan, lokum gibi bir kavurma yapmak isteyenler en lezzetli kavurma tarifi ile ilgili araştırmalarını sürdürüyor. İşte kahvaltıda ve akşam yemeklerinde yapabileceğiniz lokum gibi yumuşacık kavurma tarifi…

Kavurma Tarifi

Kurban Bayramı’nda kalabalık kahvaltı sofralarına şöyle yumuşak, lokum gibi bir kavurma yapmak isteyenler için en lezzetli, ağızda dağılan kavurma tarifimiz aşağıda yer almaktadır.

-    Kuzu ve koyun etinin but ve kol kısmından, dana etinin ise sırt ve kol kısmından alınarak hazırlanan kavurma eti kuşbaşı şeklinde doğranır.

-    Kuşbaşı olarak doğranan et iyi bir şekilde yıkanarak süzdürülmelidir. 

-    Kavurma eti kendi yağında kavrulmalıdır. İlk olarak etin yağlı bölgeleri eritilir ve ardından kalan kıkırdaksı yapılar çıkarılır ve kuşbaşı doğranan etler bu yağın içine atılır. 

-    Kısık ateşte yapılacak olan et sulanacağı için kavurmanın yüksek ateşte yapılması gerekir. Etler istenilen renge ulaştığında ise ocağın altı kısılmalıdır. Kavurma eti yumuşayana kadar etin üstü kapalı olacak şekilde pişirme işlemi devam etmelidir. 

-    Pişmeye bırakılan etler ara ara karıştırılarak kontrol edilmelidir. Et tamamen piştikten sonra tuzu ve isteğe bağlı şekilde baharatları eklenir ve servise hazır hale getirilir. 
Afiyet olsun…