Kakao yağının sağlığa en harika 10 faydası

TAKİP ET

Yani kakao yağının sadece cildi şımartmak ve güzelleştirmek için olduğunu mu düşünüyorsunuz? yanılıyorsunuz kızlar!

Reklam
Reklam

Kakao çekirdeklerinden elde edilen bu tatlı yağın (çekirdekten üretilen tüm likörün neredeyse %50 ila %60'ı) sayısız potansiyel sağlık faydası vardır. Ayrıntılı olarak bilmek ister misiniz? Kakao yağının en harika 10 sağlık faydasını sizin için aşağıda listeledik.

MÜKEMMEL BESLENME PROFİLİ

Kakao yağının besin değeri oldukça yüksektir. Aşağıdaki listede kısaca açıkladık:

Makrobesinler: Kakao yağı, karbonhidratlar, proteinler ve yağlar içeren harika bir gerekli makrobesin kaynağıdır. Neredeyse 14 gram tutar. Kalp dostu tekli doymamış yağlar (oleik asit vb.) ve ihmal edilebilir miktarda kolesterol içeren doymuş yağlar (stearik asit, palmitik asit vb.) Kakao yağının diyet lifi içeriği de oldukça yüksektir.

Mikro besinler: Kakao yağında birçok temel mineral bulunur. Bunlar demir, kalsiyum, potasyum, magnezyum, manganez, bakır, selenyum, fosfor, çinko vb.

Kalori: Yağ açısından zengin olduğu için kalorisi oldukça yüksektir. Bir ons kakao yağı 248 kalori üretir.

GÜÇLÜ ANTİOKSİDAN ÖZELLİKLER

Kakao yağının antioksidan kapasitesi, yeşil çay, kırmızı şarap vb. gibi birçok yenilebilir gıdadan nispeten daha yüksektir. Antioksidatif özelliklere katkıda bulunan ve vücudumuzu serbest radikallere karşı koruma sağlayan fenolik fitokimyasalların yanı sıra çok yüksek flavonoid seviyelerine sahiptir.

KAN BASINCINI KONTROL EDER

Kakao yağının antioksidan özellikleri, kan basıncımızı kontrol altında tutmamıza yardımcı olur. Antioksidanların vücutta nitrik oksit oluşumunu teşvik ettiği bilinmektedir. Kan basıncı (hem sistolik hem de diyastolik) seviyelerimizde olumlu değişiklikler getiren elastikiyetlerini artırarak kan damarlarını rahatlatır.

KOLESTEROL DÜZEYLERİNİ SINIRLAR

Sadece kakao yağının kolesterolü çok düşük olmakla kalmaz, aynı zamanda kan kolesterolümüz üzerinde inanılmaz hipokolesterolemik etkileri vardır. Araştırmacı bir araştırmaya göre, kakao yağı, kan dolaşımımızdaki trigliserit ve Düşük Yoğunluklu Lipoproteinler (LDL'ler) veya 'kötü kolesterol' seviyelerini büyük ölçüde azaltabilir. Vücudumuzdaki Yüksek Yoğunluklu Lipoproteinler (HDL'ler) veya 'iyi kolesterol' seviyesini bile artırabilir, böylece genel kan kolesterol seviyemizi stabilize edebilir.

KARDİYOVASKÜLER HASTALIKLARI ÖNLER

Daha önce de belirtildiği gibi, kakao yağı, güçlü antioksidanlar olarak işlev gören bir dizi flavonoid (kateşin, epikateşin, prosiyanidin, vb.) ile birlikte gelir. Serbest radikallerin neden olduğu hücre hasarlarını önleyerek ve çeşitli endotel fonksiyonlarını kolaylaştırarak kalbi güçlendirir. Flavonoidlerin ayrıca trombosit agregasyonunu yavaşlatarak ve "birincil hemostaz"ı (kanın pıhtılaşması için gereken süreyi) değiştirerek kan pıhtılarının oluşumunu engellediği bilinmektedir. Bunlar, sonunda felç, kalp krizi, kalp yetmezliği vb. gibi ölümcül kardiyovasküler rahatsızlıkları önleyen tromboz, ateroskleroz vb. gibi ciddi tıbbi durumları uzak tutabilir.

BEYNİ SAĞLIKLI TUTAR

Araştırmacılar, kakao yağının beynimizi sağlıklı tutmaya yardımcı olan mükemmel nöroprotektif faydaları olduğunu kanıtladı. Temel olarak, normal işlevlerini verimli bir şekilde yerine getirebilmeleri için beyin hücreleri boyunca kan akışını uyarır. Sonuç olarak farklı nörovasküler hastalıklardan uzak kalabiliyoruz. Öğrenme yeteneklerimiz ve hafıza fonksiyonlarımız da gelişiyor.

NÖRODEJENERATİF BOZUKLUKLARI TEDAVİ EDER

Kakao yağı, beyin sağlığını korumanın yanı sıra, Alzheimer hastalığı, Parkinson hastalığı gibi nörodejeneratif bozuklukların tedavisinde de önemli bir rol oynayabilir. Kateşin ve epikateşin gibi oldukça etkili fitokimyasallarla yüklü olduğu için, nöronal hücrelerin zarlarına koruma sağlayabilir. sitotoksisiteden. Oksidatif stresin zihnimiz üzerindeki olumsuz etkilerini de azaltarak hücresel hasarların önüne geçer.

KANSEROJEN ÖNLEYİCİ FAYDALAR SUNAR

Kakao yağının büyük miktarda prosiyanidin ile birlikte flavonoller içerdiği ve bu da insanlara kümülatif olarak anti-kanserojen faydalar sunduğu bulunmuştur. Kakao yağının düzenli diyete dahil edilmesi, kanserli hücreler üzerinde hem anti-proliferatif hem de kemopreventif etkiler gösterebilir, böylece büyümeleri engellenir ve tedavi edilen hücreler verimli bir şekilde iyileşir.

DİYABETİ DURDURUR

Kakao yağının vücudumuz üzerinde etkileyici hipoglisemik etkileri vardır. Kan dolaşımındaki şeker seviyelerini düzenlemeye yardımcı olan glikoz metabolizmasını önemli ölçüde iyileştirebilir. Öte yandan, bileşenin antioksidan özellikleri, serbest radikalleri temizleyerek ve hücre hasarlarını önleyerek uzun süreli diyabet komplikasyonlarını geciktirebilir.

BRONŞİYAL ASTIMI KOLAYLAŞTIRIR

Kakao yağı alımı bronşiyal astımın giderilmesinde de yardımcı olur. Teofilin ve ksantin adı verilen ve sıkıştırılmış bronş tüplerini açabilen ve içinden hava akışını kolaylaştıran iki benzersiz bileşeni vardır. Bunlar bronş spazmlarında rahatlama sağlar, nefes darlığını giderir ve astımda rahatlama sağlar.

Bunlar kakao yağının bazı harika sağlık yararları. Bu yüzden bir dahaki sefere cildinizi şımartırken az miktarda tüketmeyi unutmayın.