Kalıcı Lazer sağlıklı mıdır?

TAKİP ET

Birçok insanın şikayeti olan kıl ve tüy problemleri özellikle yaz ayları içinde çekilmez çile haline geliyor. Çoğu insan devamlı kıl ve tüy ile uğraşmak istemediğinden kalıcı yöntemler araştırmaya başladı. Piyasada kalıcı lazer adı altında hizmet veren kurumların varlığı sağlık açısından araştırılıyor. Tercih edenlerde var. Sağlık mı? Hep birlikte haberimize göz atalım.

Reklam
Reklam

Pek çok kadın ve erkeğin, yaz aylarının da yaklaşmasıyla sorun haline getirdiği kıl ve tüy problemine karşı kalıcı çözümler aradığı araştırmalar neticesinde ortaya çıktı. Özellikle kadınların ve genç kızların devamlı uğraşmak istemedikleri bir durum olan bu hal için piyasada kalıcı lazer yöntemiyle hizmet veren yerlerin sağlık açısından uygunluğu araştırılıyor.

İstenmeyen tüylere veda etmek isteyenlerin sıkça araştırdığı bu yöntemi bizde siz değerli okuyucularımız için araştırarak bilgi veriyoruz.

Operasyonun doğru bir şekilde yapıldığı müddetçe herhangi bir zarar olmadığı belirtilmiştir. Kadın ve erkeklerin bu soruna kökten çözüm bulma yöntemlerinden biride kalıcı lazer operasyonudur. 

Kesin çözüm olduğu bilinen operasyonun zararsız ve çok etkili olduğu ortaya konulmuştur. 

Işınlarla birlikte bölgedeki yere uygulanmasıyla bilinen işlemdir. Operasyon öncesi 15 gün kadar tüy ve kıllara dokunmamak gerekir. Epilasyonun yoğunluğu kılın rengi, kalınlığı, sıklığına ve cilt tipine göre değişiklik arz etmektedir. 

Belirli aralıklarla tekrar yapılması gerekebilir. Vücuttaki kıl yoğunluğuna göre seanslarını uzmanca belirlenen şekilde olur. 

Operasyon koyu renkli kıllar için daha etkildir. Amacı ise kökten çözmektir. 

Kılların olduğu bölgeye ışın atımı yapılarak devam edilir. Gelen ışınlar cilt yüzeyini tarama yöntemiyle ilerler. Bu ışınlar tüye rengini veren maddeler tarafından tutulur. 

Kısa süre içinde etkilenen kıl kökleri bir daha çıkmamak üzere oluşur. 

Kalıcı Lazer Operasyonu hangi bölgelere uygulanabilir;

Koltuk altı bölgesi: kadın erkek fark etmez çok sık tercih edilen bir işlemdir. 4 ila 6 seansla bu iş kökten çözüme ulaşır.

Bikini bölgesi: bu bölgeden kesin sonuç alınır ve tahmini 6 seansta işi bitirirler. 

Genital bölge: Koyu renkteki kıl üzerinde etkili olmasıyla birlikte 4-6 seansta biter.

Bacak bölgesi: bu işlem biraz daha uzun sürmektedir. Bacaklar için en uzun süre 6 seans diyebiliriz. Sporcularda kasları için bu işlemi yaptırabiliyorlar.

Kol bölgesi: kadın ve erkek çok sık tercih eder. Ortalama 10 seansta bu iş sonlanır. 

Göğüs bölgesi: özellikle erkek modellerin de çokça tercih ettiği bir işlemdir. Kılların azaltılması mümkündür. 

Sırt bölgesi: estetik açısından en çok erkeklerin tercih ettiği bir yöntemdir. Kesin sonuçlar alınır.

Ense bölgesi: 10 seansta çözüme ulaşılır. 

Boyun bölgesi: erkeklerin traşını kolaylaştırmak için tercih ettiği bir yöntemdir.

Yüz bölgesi: erkek ve kadın fark etmez yüz bölgesinde kıl tüyleri bulunan herkesin başvurduğu bir yöntemdir. Genetik durumda da uygulanabilir. 

Bıyık bölgesi: açık renkli ve ince kıllardan kurtulmak isteyenlerin başvurduğu bir yöntemdir. Tahmini 10 seansta sonlanır. 

Çene bölgesi: genetik tüylenme sonucu şikayetle başvurulur, 10 seansta kesin çözümü vardır. 

Kişinin ten rengi, kıl ve tüy kalınlığı, tüylerin ve kılların rengi, genetik nedenler kişiyi buna iter.

Bu işlemi yaptırmadan önce; güneş ve bronzlaşma işlemi yaptırmamak gerekir bu durumda lazerin etkisi azalır. Çeşitli krem ve losyon gibi ürünler bölgeye uygulanmamalıdır, lazer ışınlarının etkisi olmaz. Lazere girmeden bir gün önce jiletle o bölge hazırlanmalıdır. 

Lazer sonrası dikkat edilmesi gerekenler ise: Güneşe maruz kalınmamalı, çıkan tüylere müdahale edilmemeli, kızarıklık için dikkat edilmeli, terlememek için ortam oluşturulmalı, sıcak su lif ve ısı veren aletler o bölgeye kullanılmamalı tahriş etmemek amacıyla, uzman tavsiyelerine kulak vermeli ve zamanında seansa gidilmelidir. 

Kıl köklerinin bulunduğu bölgelere verilen ışınlar zararsızdır. Genital bölge için zararlı olduğu söylensede zararlı olmadığı kanıtlanmıştır. Cil kanserine neden olmaz ve cilt kanserini tetiklemez. Yaptırmak isteyenler, bu işi doğru bir şekilde ve sağlıklı, hijyen kurallarına uyarak yapacak yerlerle iletişime geçmeleri önerilir. Bulunduğunuz ildeki özel sağlık kuruluşlarından bazıları da bu işlemleri yapabilmektedir. 

Kalıcı lazer operasyon işlemlerinin ücretleri ise her şehirde farklılık sunar. Seans başı alınan ücretlerle, paket olarak sunulan seçenekler oalbilir. Bu fiyatlar kurumdan kuruma değişebilir. Bir lazer merkeziyle, sağlık merkezinin verdiği fiyatlar farklıdır. Şehir bazında da değerlendirecek olur isek o da değişiklik göstermektedir. Araştırarak size uygun paket programlar oluşturan yerlerle de iletişime geçebilirsiniz. 

lazer sağlıklı mı ıpl lazer sağlıklı mı göze lazer sağlıklı mı buz lazer sağlıklı mı evde lazer sağlıklı mı