Kamu işçilerine müjde! Ek zam protokolü imzalandı!

TAKİP ET

Kamu işçilerinin maaşlarına yansıyacak ek zam protokolü imzalandı. %2.5'lik zam 15 Şubat tarihinde maaşlara yansıtılacak. İşte detaylar...

Reklam
Reklam

Memurlar ile memur emeklilerinden sonra yedi yüz bin kamu işçisini sevindirecek haber de geldi. Kamu işçilerine toplu sözleşmeden kaynaklı zam ile enflasyon farkına ilaveten %2.5'lik yeni bir artış daha geliyor. Yeni zamla birlikte kamu işçileri zam oranı %28'e yükselmiş olacak. Ocak ayında yapılan sözleşmeyle yeni tutar 4592 TL oldu. %5 artı enflasyon ve %2.5'lik ek zam ile beraber yeni tutar 5580 TL'yi geçecek.

İmzalar atıldı
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay ve TÜHİS Genel Sekreteri Adnan Çiçek tarafından imzalanan protokol doğrultusunda, bir seferlik verilmiş olan zam, 1 Ocak 2022 tarihinde işçi maaşlarına yapılan zamdan sonra oluşan son ücretlerin üstüne yapılacak. 2021 Ağustos'ta yapılan anlaşma doğrultusunda, taban ücreti 4100 TL'ye çıkartılan işçilerin maaşlarına 2021 ile 2022'nin ilk altı ayı için %12, diğer altı ayı içinse %5 ek enflasyon farkı oranında zam gelmişti. İlk altı aylık artış ile beraber söz konusu tutar 4592 TL'ye çıkmıştı. Yapılan %2.5'lik artış ile beraber söz konusu tutar 5555 TL oldu.
15 Şubat'ta hesaplara yatırılacak
Söz konusu yeni zam Şubat ayı maaşlarına yansıyacak. Toplu sözleşmeler kimi işçiler için Ocak ayı, kimi işçiler için de Mart ayı itibari ile geçerli oluyor. Sözleşme dahilinde kamuda görevli işçilerin ücretleri ile beraber sosyal hakları da iyileşmiş oluyor.
En düşük ikramiye 8673 TL oldu
Kamuda görevli işçilerin ilave ikramiye ödemeleri de 28 Ocak tarihinde başladı. Kamuda asgari ücret ile çalışmakta olan bir işçinin 52 günlük minimum ikramiyesi 8673 TL oldu. İşçilerin ek ödemenin 2. yarısı ise 29 Nisan tarihinde yapılacak. Maden işletmelerinde yer altı işlerde çalışan kişilerin ikramiyelerinin hepsi ise 23 Aralık tarihinde ödenecek.

kamu işçi ikramiyeleri kamu işçi ikramiyeleri ne kadar