Kamu işçisine ikramiye müjdesi: 15 Şubat'ta hesaplarına yatırılacak!

TAKİP ET

Memurların ardından kamu işçisini sevindirecek haber de geldi. 700 bin kamu işçisini kapsayan ikramiye ile ilgili detaylar açıklandı. Yeni ikramiyeler 15 Şubat'ta hesaplara yatırılacak. İşte detaylar.

Reklam
Reklam

Kamu işçilerine toplu sözleşme ile doğan zam ile enflasyon farkına ek olarak %2,5'luk yeni bir artış yapılıyor. Bu artışla beraber kamu işçisinin zam oranı %28'e yükseldi. Ocak ayında sözleşme gereğince yapılan zam ile söz konusu miktar 4592 TL'ye çıktı. %5 artı enflasyon ile %2.5 ek zam ile birlikte söz konusu tutar 5580 TL'yi geçti. 

15 Şubat'ta yatırılacak
Kamu işçilerinin yeni zamları Şubat ayı maaşlarına yansıyacak. Bütün işçilere yansıtılan zam oranı %28'i aşarken, minimum ücretli işçilerin artışı ise %34.62 oldu. Toplu sözleşmeler kişi işçiler için Ocak ayı, kimileri içinse Mart ayında geçerli olacak. 
En düşük ikramiye 8.673 TL
Kamu işçilerinin ikramiye ödemelerine 28 Ocak tarihinde başlandı. Kamuda asgari ücret ile çalışmakta olan bir işçinin elli iki günlük minimum ikramiyesi 8673 TL'yi buldu. Asgari ücret ile çalışan işçinin 13 günlük ikramiyesiyse 2168 TL oldu. 

kamu işçisi ikramiyeleri ne kadar oldu kamu işçisi ikramiyeleri ne zaman yatırılacak