Kan damarlarınızı tertemiz yapıyor! Mutfağınızdan bunu eksik etmeyin!

TAKİP ET

Yaz aylarının gelmesiyle beraber favori meyveler tezgahlarda yerini alıyor. Bu meyvelerden birisi de incir. Faydaları saymakla bitmiyor. İçinde bulunan antioksidanlar sayesinde damarları açıp temizleyen incir, aynı anda bağırsaklar için de büyük faydaya sahip.

Reklam
Reklam

Havaların ısınmaya başlamasıyla birlikte başta yeşil erik, yeni dünya ve çilek gibi meyveler tezgahlarda yerini almaya başladı. Yaz meyvesi olan ve faydaları saymakla bitmeyen incir de kısa bir süre sonra tezgahlarda yerini alacak.
Çok fazla faydası var
Aslında yaygın olarak sevilerek tüketilen bir meyve olsa da incirin faydaları tamamen bilinmiyor. Hatta yaz meyvesi incirin damar açıcı özelliğini duyanlar şaşırıyor.
İncirin vücuda yararları
Antioksidanlar açısından çok zengin olması sayesinde incir, bağırsakları ile kanın temizlenmesinde etkin bir rol oynuyor. Aynı zamanda yetişkinlerde oluşabilecek solunum yolu ve göz rahatsızlıklarına karşı da bağışıklığı arttırıyor.

İncirin diğer faydaları
İncirin insan vücuduna faydaları saymakla bitmiyor. Kanı temizlemesine ek olarak kan basıncını düzenliyor. Kansere karşı koruyucu bir etki yaratıyor. Siğil gibi oluşumları engelliyor. Kalp sağlığını korumaya yardımcı oluyor. Vücudun insülin salınımını dengede tutuyor. Birçok cilt hastalığına karşı iyi geliyor. Saçların beslenmesini sağlayarak daha sağlıklı ve canlı olmasını sağlıyor. Aynı zamanda bir magnezyum deposudur. Kabızlığa iyi gelir ve tansiyonu da düşürür.
Tüm saydığımız faydalara ek olarak Alzheimera iyi gelir ve kemik iskelet yapısını güçlendirmeye katkıda bulunur. Ege bölgesinde çokça yetiştirilen bu meyvenin vücuda faydaları kadar ruh sağlığına da katkıları bulunur. Yaş ya da kuru olarak tüketilebilen incir kalsiyum ve K vitamini açısından, liflerden de zengindir. Bunların yanı sıra B3 ve potasyum açısından da zengin bir meyvedir.