Kan şekerinizi doğal yollarla nasıl düşürebilirsiniz?

TAKİP ET

Kan şekeri seviyeleriniz birçok şeyden etkilenir. Bunlardan bazıları kontrolünüz dışındadır - örneğin, bazı sağlık koşulları yüksek kan şekerine ( hipe rglisemi) neden olabilir veya yüksek kan şekeri geliştirmek için genetik bir eğiliminiz olabilir.

Reklam
Reklam

Ancak bazı durumlarda günlük sağlık alışkanlıklarınız da kan şekeri seviyelerinizde rol oynayabilir. Diyabet eğitimcisi Megan Asterino-McGeean, BSN, RN, CDCES, “Bazı insanlar için beslenmenizi, aktivite seviyenizi ve kilonuzu yönetmek fark yaratabilir” diyor.

Asterino-McGeean, hangi yaşam tarzı değişikliklerinin ilaç kullanmadan kan şekerini düşürmeye yardımcı olabileceğini ve ne zaman yardım için sağlık uzmanınıza başvurmanız gerektiğini açıklıyor.

Yüksek kan şekeri nasıl düşürülür - doğal olarak

Otoimmün bozukluk Tip 1 diyabet gibi belirli sağlık koşullarıyla yaşayan insanlar kan şekerlerini doğal olarak düşüremezler.

Tip 1 diyabette pankreasınız, kan şekeri seviyenizi düzenlemeye yardımcı olan bir hormon olan insülin yapmaz. Tip 1 diyabet teşhisi konduktan sonra, hayatta kalabilmek için hayatınızın geri kalanında insülin enjeksiyonlarına veya insülin pompası tedavisine ihtiyacınız var.

Ancak Tip 2 diyabet veya prediyabet teşhisi konulursa, yani Tip 2 diyabet geliştirme riskiniz varsa, doğal yöntemlerle kan şekerinizi düşürmeyi deneyebilirsiniz.

İkinci kategoriye girerseniz Asterino-McGeean'ın önerdiği yedi etkili strateji:

Şekerli içecekleri rafta bırakın

Şekerle tatlandırılmış içecekler, yüksek kan şekeri için tek yönlü bir bilettir. Asterino-McGeean, bunlardan daha azını ortadan kaldırmak veya içmek kan şekerini düşürmenin yanı sıra kilo vermeye ve korumaya yardımcı olabilir, diyor. " Düşük kan şekerini tedavi etmeniz gereken zamanlar için gazoz ve meyve suyunu saklayın."

Şeker oranı yüksek içecekler şunları içerir:

Enerji içecekleri.

Meyve aromalı içecekler veya toz karışımlarından yapılan içecekler.

Meyve suyu.

Soda ve diğer gazlı alkolsüz içecekler.

Spor içecekleri.

Bazı kahve içecekleri.

Tatlı çay.

Karbonhidrat alımında dikkatli olun

Asterino-McGeean karbonhidratların "kötü" olmadığını söylese de, bunlar kan şekeri seviyelerini etkiler. “Kan şekerlerimiz karbonhidrat alımımızı taklit eder. Çok fazla karbonhidrat yemek şeker seviyesini yükseltir. Bu yüzden tutarlılık anahtardır.”

Asterino-McGeean, her öğünde benzer şekilde porsiyonlanmış karbonhidrat yemeyi önerir. Yemek planınıza bağlı olarak, gün boyunca yediğiniz toplam karbonhidrat miktarını da azaltmanız gerekebilir. “Seçici ol. Besin açısından yoğun, yüksek lifli, karmaşık karbonhidratlar, basit işlenmiş karbonhidratlardan daha iyi bir günlük seçimdir” diye ekliyor. "İşlenmiş karbonhidratlar doğal olarak oluşmazlar ve bakkalın ortasında bulunma eğilimi gösterirler."

Daha iyi karbonhidrat seçeneklerine örnekler:

Fasulye ve mercimek.

Meyveler ve meyveler.

Yunan yoğurt.

Tatlı patates.

Tam tahıllar.

Nereden başlayacağınızdan emin değil misiniz? Asterino-McGeean, size rehberlik etmesi için bir diyetisyene başvurmanızı önerir. “Herkesin ihtiyaçları farklıdır. Yüksek kan şekeri veya diyabet yönetimine ek olarak başka beslenme endişeleriniz olabilir. Bir diyetisyen, bir beslenme planını kişiselleştirmenize, ayarlamalar yapmanıza ve gerçekçi hedefler belirlemenize yardımcı olabilir.

Dengeli yemekler yiyin

“Karbonhidratlarınızın bir refakatçiye ihtiyacı var. Bunları nişastalı olmayan sebzeler ve yağsız protein gibi diğer yiyeceklerle birlikte yiyin” diye tavsiyede bulunuyor Asterino-McGeean. "Bu yiyecekler şekerinizi bazı karbonhidratlar kadar yükseltmez."

Harekete geçin

Asterino-McGeean, ne kadar az hareket ederseniz, kan şekerinizin o kadar yüksek olma eğiliminde olduğunu söylüyor. Egzersiz aynı zamanda genel sağlığınız, ruh haliniz ve metabolizma hızınız için yapabileceğiniz en iyi şeylerden biridir.

“Aktif olmak önemlidir, ancak yaşam tarzınıza veya sahip olduğunuz sağlık koşullarına bağlı olarak bu zor olabilir” diye ekliyor. “Öyleyse dünden daha fazla hareket etmeyi hedefleyin. Yapabileceğin tek şey buysa, yine de sayılır.”

Amerikan Diyabet Derneği, haftada üç kez yaklaşık 30 dakikalık kardiyo veya aerobik egzersizle başlamayı ve haftada beş defaya kadar çalışmayı önerir. “Bir seferde 30 dakika yapamıyorsanız, bunun yerine beş veya 10 dakikalık artışlara odaklanın. Bunu günde bir kez deneyin. Daha fazlasını tolere edebileceğiniz her gün iki kez ve ardından üç kez hareket edin.”

Asterino-McGeean, hızlı yürümek gibi kardiyo ile başlamayı, bir dizi direnç eğitimi ve kuvvet egzersizleri ile başlamanızı önerir. "Yeni bir egzersiz rutinine başlıyorsanız, güvenli bir şekilde yaptığınızdan emin olmak için önce sağlayıcınız, fizyoterapistiniz veya eğitmeninizle konuşun."

Stresi azaltın

Stres kan şekerini etkilediğinden, hobiler, egzersiz veya konuşma terapisi gibi başa çıkmanın yollarını bulmak önemlidir. Aşırı yeme veya alkol alma gibi kan şekerinizi olumsuz etkileyen başa çıkma mekanizmalarından da uzak durun.

Glikoz dedektifi olun

Şeker hastalığı veya prediyabet teşhisi konduysa, şeker seviyenizi izlemek, kan şekeriniz yükseldiğinde sorun çözmenize yardımcı olabilir. Ayrıca genel kan şekeri eğilimlerinize ve bunların nedenlerine ışık tutabilir.

Sağlık hizmeti sağlayıcınızın önerdiği hedeflenen aralıkta olduğunuzdan emin olmak için bir glukometre ( kan şekeri monitörü ) kullanın. Asterino-McGeean, bu monitörlerin kapsanıp kapsanmadığını görmek için sigortanıza başvurmanızı söylüyor. “Ayrıca çoğu bakkal ve eczaneden ucuz olanları da satın alabilirsiniz” diye ekliyor.

Sigarayı bırakın

Nikotin kan şekerini yükseltir çünkü vücudunuzun insüline tepkisini etkiler. Asterino -McGeean, sigaranın kan şekerini de yükseltebilen iltihaba neden olduğunu açıklıyor. “Bu bir çifte darbe. Kan şekeriniz yüksekse ve sigara içiyorsanız, komplikasyon riskiniz iki katına çıkar.”

Daha fazla kanıt gerektiren kan şekerini düşürmek için doğal ilaçlar

Asterino-McGeean, kan şekerini düşürmeyi vaat eden doğal ilaçlar konusunda dikkatli olunması gerektiğini söylüyor. “Ne yazık ki, birçoğunu okuduğunuzda, bunların etkinliğini ve güvenliğini destekleyen hiçbir araştırma yok” diye belirtiyor. "Ayrıca, diyabet ilaçları kullanırken şekeri düşürdüğü söylenen takviyeleri veya bitkileri almak tehlikeli olabilir. Güvenli olması için herhangi bir ilaca veya doğal tedaviye başlamadan önce sağlayıcınızla konuşun.

Ya kan şekerini düşürmek için ev ilaçları işe yaramazsa?

Kan şekerinizi doğal olarak düşürmeye çalışırken, uzun bir bakış açısına sahip olun. Asterino-McGeean, "Hızlı bir düzeltmeden değil, bir yaşam tarzı değişikliğinden bahsediyorsunuz" diyor. "Sonuçları görmek birkaç hafta veya ay sürebilir."

Ya birkaç aydır kan şekerini düşürmek için ev ilaçları deniyorsanız ve kan şekeri seviyeniz hala değişmiyorsa? Asterino-McGeean, doktorunuzla da bir randevu ayarlamanız gerektiğini söylüyor. "Bu noktada, neler olup bittiğini görmek ve seçeneklerinizi tartışmak için sağlık uzmanınızla görüşmenin zamanı geldi. Siz ve doktorunuz sağlığınıza yönelik sonraki adımları birlikte belirleyebilirsiniz.”