Kandilli Rasathanesi'nden depremin yıl dönümünde korkutan açıklama: İstanbul'da 7,5 şiddetinde deprem kapıda

TAKİP ET

1999 Marmara depreminin yıldönümü sebebiyle hayatını kaybeden vatandaşlar tüm yurtta anılıyor. Ancak deprem gerçeği ile ilgili Kandilli Rasathanesi'nden yine korkutan açıklamalar geldi. Kandilli Rasathanesi, İstanbul'da 7.5 şiddetinde bir depremin kapıda olduğunu belirtirken aynı zamanda Türkiye'de deprem olmayacak yer olmadığını söyledi.

Reklam
Reklam

Kandilli Rasathanesi müdürü Profesör Dr. Haluk Özener, 17 Ağustos depreminin yıldönümünde tüyler ürperten açıklamalarda bulundu. İstanbul'da enerjinin patlaması ile 7.2 şiddetinde bir depremin meydana gelmesini beklediklerini belirten Özener, fay hattının tek seferde kırılması halinde ise daha büyük Tehlikenin kapıda olduğunu ifade etti. Özener aynı zamanda İstanbul'da olası bir deprem sırasında Tsunami konusuna da dikkat çekti.

MARMARA'DA BİRİKEN ENERJİ HER AN PATLAYABİLİR

Kandilli Rasathanesi müdürü Haluk Özener, Marmara'da şu an enerji biriktiğini ve bunun göz önünde bulundurulduğunda 7 m2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiğini dile getirdi. Ancak 130 kilometre uzunluğundaki fay hattının kırılması durumunda depremin şiddetinin 7.5 olabileceğini söyleyen Özener, hangi bölgenin etki edileceği konusunda isim vermenin mümkün olmadığını söyledi. İstanbul'da meydana gelebilecek olası bir ana depremde kaç kişinin nasıl etkileneceğini tahmin etmenin mümkün olmadığını söyleyen Özener, depremin gündüz olması halinde bazı ilçelerde etkilenecek kişi sayısının çok daha yüksek olacağını dile getirdi.

TSUNAMİ TEHLİKESİ BULUNUYOR

Kandilli Rasathanesi müdürü Özener, İstanbul'da olabilecek şiddetli bir deprem sonrasında Tsunami tehlikesine de dikkat çekti. Bu konuda çalışmaların devam ettiğini söyleyen Özener, şu anda depremden sonra 7 dakika içinde Tsunami olup olmayacağını tespit etmenin mümkün olduğunu dile getirdi. Böyle bir durum olmasa halinde vatandaşların yapmaları gerekenleri de anlatan Özener, kıyıdan uzaklaşıp yüksek yerlere çıkmak gerektiğini söyledi.