Kapı filmi konusu nedir? Kapı filmi yorumu ve incelenmesi

TAKİP ET

Türk sinema tarihinin başarılı oyuncusu Kadir İnanır 2019 yılında 'Kapı' filmi ile tekrardan sinema ile buluştu. Netflix'te yer alan Kapı filmi izleyiciler tarafından merak edildi. İşte kapı filmi konusu ve oyuncu kadrosu haberimizde

Reklam
Reklam

Sinema sektörüne adını yazdırmış ünlü oyuncu Kadir İnanır Kapı filmi ile tekrardan sinema severler ile buluştu. Birçok kişi tarafından beğenilerek izlenen Kapı filmi günümüz sinemada medyada fazla yer almasa da yurt dışında oldukça ses getirdi. 2019 yapım yılı film Türkiye gündeminde yer edinmese de gerekli mecralarda kaliteliğini öne sürerek başarılı yapım olduğu görüldü.  Günümüz şartlarını konu edinen filmde usta oyuncular yer alıyor.

Kapı filmi konusu

Kapı filmi Almanya Berlin’de yaşayan fakat kökenleri Mardin’e ait olan bir Süryani aile ile ön plana çıkmaktadır. Yakup karakterini canlandıran usta oyuncu Kadir İnanır ve Şemsa adı ile karşımıza çıkan Vahide Perçin, yer alıyor. Hayatlarını Mardin’de devam ettiren ikili daha sonra Berlin’e giderek orada yaşamaya devam ediyor.  Berlin’de hayatlarına devam eden oyuncular üç çocukları ve torunları ile beraber hayatla mücadele ediyor. Mutlu aile tablosunda kişilerin hepsi çeşitli işlerde çalışarak yaşamaya devam ediyor. Yakup’un Mardin’den gelen bir telefon ile hayatları dağılır.

 

Telefonda 25 yıl önce öldü olarak bilinen çocukları Mikhael’dir. Boş arazide kemiklerin bulunduğu ve DNA testi için Mardin’e gelmesi gerektiğini öğrenir. 25 yıl önce unutulan acılar ve hüzünler Yakup ve Şemsa için tekrardan gün yüzüne çıkmaktadır.

Zaman kaybetmeden yola koyulan Şemsa ve Yakup Mardin’e topraklarına dönerler. Yolcuk sırasında torunları olan Nardin eşlik eder. Filmin ikinci yarısı ise buradan itibaren başlar çünkü 25 yıl önce bıraktıkları Mardin kötü durumdadır. Eskiye ait hiçbir şey yoktur.
 

Hikâyenin devamında ise DNA sonucunu beklemek ile geçer bu süreçte Kayseri, İstanbul gibi serüvenlerde vardır. Kapı ismi ile aslında birçok mesajın verildiği filmde dramatik sahneler yer alır. İmdb’den 6,9 puan alan Kapı filmi kesinlikle izlenilmelidir.
 

Kapı filmi oyuncu kadrosu

Kadir İnanır – Yakup

Vahide Perçin – Şemsa

Timur Acar – Remzi

Erdal Besikçioglu – Efrem

Aybüke Pusat – Nardin

 

kapı filmi kapı filmi izle kapı filmi konusu kapı filmi oyuncuları kapı filmi yorumları